Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мръсен въздух избива българите

България е едно от най-смъртоносните места в света….

Плашещи данни за въздуха станаха публично достояние тези дни. Оказа се, че по 3 хил. българи годишно намират своята смърт, заради ужасно мръсния въздух, който дишаме у нас. Около 12 хил. българи пък страдат от най – различни тежки алергии или други болести и увреждания, причинени от праха и останалите вредни частици, с които е наситена атмосферата у нас. Черната истина става явна от проучванията на европейски учени, които ни отреждат първото място в Европа като страната  с най – мръсния и убийствен въздух.  Специалистите са на мнение, че хроничното замърсяване на въздуха у нас, превръща страната ни в “ едно от най  – смъртоносните места за живот“ в света. Освен това в своя доклад европейските учени са констатирали, че едва ли не за съжаление България не е изолирана точка от света и чрез своята ужасяваща атмосфера мърси и околните  страни,  и понижава стандарта на кислорода в ЕС.

Мръсен въздух избива българите…

България води убедително в класацията направена от европейските специалисти, както по индустриалното замърсяване на атмосферата у нас, завещано ни още от соц времето, така и като цялостно ниво на замърсяване на кислорода в градовете, че дори и в по – малките населени места.

Отделно от този ужасяващ факт още през 2010г. ЕК ни обърна внимание, че  в България повишаваме  допустимото количеството на серния  диоксид, който традиционно се емитира от мините, а  това неминуемо повишава риска за възникване на множество дихателни проблеми у населението на страната.

Дишаме убийствен въздух! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Мръсен въздух избива българите

  1. Шеин Отговор

    22.12.2011 в 15:09

    Крайно време беше някой да се сети за това.Трябва да се забрани отоплението на твърдо гориво или да се използват пречистващи въздуха системи

  2. йордан Отговор

    22.12.2011 в 21:12

    шеин ти си смешник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *