Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мошеник събирал рушвети от името на Николай Кокинов

kokinovИзмамник вършал няколко месеца из София, представяйки се за човек на градския прокурор Николай Кокинов. Ментърджията намирал хора с висящи производства и срещу определена сума гарантирал, че Кокинов ще разреши проблема им.

Мошеникът се представял като Христов и обещавал на лица, чиито дела още не са решени, че ще им издейства подпис от Николай Кокинов, за да се разреши въпросът в тяхна полза. Измамникът си изработил и визитка, където пишело, че е „ следовател от СДВР”. Никоя от жертвите на тариката не знаела, че всъщност следователите работят към съда, а служителите от МВР, които разследват, се наричат дознатели. prokuror

Печелившата измама се разкрила в кабинета на самия Кокинов. В приемния му ден дошъл човек, който бил платил на мошеника да му извади прокурорско постановление, за да спечели спор в своя полза с човек, който му дължи пари. Излъганият човек показал документ, разписан от нескопосан фалшификатор на подписа на Кокинов. „Шаранът” обяснил, че си иска парите, тъй като прокурорския документ не му свършил работа да си прибере борчовете. Изуменият Николай Кокинов веднага сигнализирал за измамата и дал показания.

Смешната история всъщност показва колко много хората „вярват“ на българската съдебна система. Никой не се учудва, ако Николай Кокинов събира рушвети, за да помага при разрешаване на проблеми. Какво като през вечер говори по телевизията как гони до дупка престъпниците- това не пречи да е един от тях, навярно са си мислели измамените. Никой няма нищо против да си плати, защото нещата ще се оправят много по- бързо, отколкото ако чака по нормалния ред.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *