Морето по – мръсно от жабешки гьол

1
Плаж

Почти половината от морските плажове у нас са отвратително мръсни, става ясно от последния доклад на агенцията по околната среда в Европа. В някои от плажовете въобще не трябва да се допуска къпане, тъй като бъкат от инфекции и летовниците лесно могат да се заразят.

Съгласно данните от доклада, българското Черноморие става все по – мръсно с всяка изминала година. През настоящата 2012 – а, три от плажовете въобще не отговаряли на изискванията и трябвало да бъдат тотално забранени за употреба. Според общите сведения, като цяло морето на север било по – чисто.

Плаж

За да спазим традицията да разваляме всичко, след проверките евроинспекторите установили, че сме и сред първите по мръсотия на морската вода в цяла Европа. От общо осемдесет и девет морски плажа в България, едва четиридесет и два са с отлично качество, отговарящо на всички изисквания за превенция на здравето.

Най – мръсен е Офицерският плаж в морската столица Варна, следван от Попският плаж в Китен и „Панорама” в Златни пясъци. Инспектори уточняват, че до последния се намира пречиствателната станция на комплекса. От предишни години са регистрирани сериозни замърсявания и по плажовете в Албена, Св. Св. Константин и Елена, Равда, Свети Влас и Поморие. Там нямало пречиствателни станции.

Мераците на Тодор Колев за Черно море:

http://www.youtube.com/watch?v=z9srXPL8yP4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *