Морбили избива делфините

1
Делфините умират заради рибарски мрежи

Едни от най – умните и красиви бозайници  се борят за живота си по родното ни Черноморие с все сили.  На делфините не им стигат мрежите на рибарите, които ги обричат на смърт, но към момента те масово се борят и с коварното морбили, алармират специалистите.

Само от  януари месец досега в  Регионалната инспекция по околната среда и водите в морската столица са постъпили над 20 – ет сигнали за мъртви делфини.

Делфините умират и от морбили

Младшият експерт по биоразнообразие Александър Бакалов заяви, че тези данни са буквално шокиращи. Експертът разясни, че дребната шарка при делфините е адски опасна и в огромна част от случаите води до тяхната смърт.

Не по – малко коварни за бозайниците са и рибарските мрежи, които вече екозащитниците разясниха, че избиват бозайниците, защото се оплитат в тях и умират, тъй като не могат да си поемат въздух от повърхността на 8  – 12 минути. Експертите припомнят, че през  1950 година в Черно море делфините са били над 2 милиона и дори са били разрешени за риболов, но към момента ситуацията е доста по  – различна  и ловенето им е изрично забранено със закон.

Болести и рибари избиват делфините!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *