Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мораториумът върху горивата превръща „ЛУКойл“ в монополист на пазара – видео

lukМораториумът върху цените на горивата започна да намирисва на поредната далавера, в която управляващите се набутаха, за да има за какво да се бият в гърдите. Едномесечното замразяване на цените на дребно не гарантира същото за цените на едро. Повечето бензиностанции отказват да приемат мораториума и ще продължат да образуват цените според пазара.

 Всъщност, окончателният вариант на текста на прословутият меморандум, още не е готов. Какво ще бъде записано и подписано накрая, още не е ясно. Всичко засега е на ниво устна договорка между Бойко Борисов и „Лукойл”, тъй като министрите на икономиката и транспорта бяха изключени от преговорите.

Вече се говори, че „Лукойл” се готви да увеличение за цените на едро. Фирмите, които зареждат бензиностанциите си от бургаската рафинерия, нямат намерение да спазят едномесечния мораториум. Много от тях изказват притеснения, че подобна мярка ще навреди сериозно на пазара. Печелившите от цялата неразбория ще са бензиностанциите на „Лукойл”,

Бойко угоди на всички искания на "Лукойл"

Бойко угоди на всички искания на "Лукойл"

 които ще ударят в земята конкуренцията и ще установят тотален монопол.

От своя страна, държавата обещава на компанията да я освободи от значителна част от разходите за поддържане на резерв.Има също съмнения, че в знак на благодарност към „жертвата” на „Лукойл” , ще има още бонуси от страна на управляващите като прокарване на лобистки закони.

Мораториумът гарантира монопол на "ЛУКойл" на пазара

Мораториумът гарантира монопол на "ЛУКойл" на пазара

Най- странното е, че правителството „забрави“ за „златна акция“, която държавата притежава в нефтената рафинерия. Чрез „златната акция“ държавата може да налага вето върху решения на управленския борд, включително и в случаи на шоково  поскъпване на цената горивата.

Повишението на цените на горивата извади хората на протест. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *