Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Моника Добринова: Похитителите държали Лара в сак, с тапи на ушите

Вижте покъртителната изповед на Моника Добринова – майката на Лара

Лара Банева

Лара Банева

Отвличането на Лара Банева потресе цяла България и накара много хора да осъзнаят старата максима, според която богатите също плачат. Почти 40 дни след връщането на малкото момиче, Моника Добринова се изповяда пред журналисти и разкри какво е състоянието на нейното дете.

Моника е категорична, че в момента тя се чувства добре. Лара не сънува кошмари, тръгнала е на училище, подновила е тренировките си по тенис. Нещо повече – Лара е успяла да премине успешно през матурите след завършване на четвърти клас, а да се яви на изпитите е пожелала самата тя.

„Мога да кажа категорично, че вече почти забравихме за кошмара, за щастие доста бързо. През този месец с Лара успяхме да отидем на море, бяхме заедно. Още на първия ден след освобождаването поиска да отиде на тренировка, после до училище, за да се срещне със съучениците си. Дори по собствено желание се яви на матурите, които взе успешно”

Моника Добринова споделя още, че не вижда големи промени в дъщеричката си Лара. Отвличането обаче е оставило дълбок отпечатък върху съзнанието ѝ, говори за него почти всеки ден. Често споделя с близките си какво е правила по време на плен, как е гледала телевизия и какво е нарисувала.

Лара Банева изпитва истински ужас в момента на връщането след откупа

За Лара най – страшно става, когато похитителите ѝ съобщават, че ще я върнат на родителите ѝ. Завързали я, след което я натикали в сак и ѝ сложили тапи в ушите. Когато я оставят в градинката до VІ – РУП тя не знае къде се намира. Бандитите я упътили да отиде „в онази розова сграда” и да съобщи за връщането си.

Лара изчита сама всички статии за отвличането си

Лара Банева и Моника Добринова

Лара Банева и Моника Добринова

Майката Моника Добринова споделя още, че в момента на похищението, Лара дори не е разбрала, че са простреляли шофьора. След връщането у дома изявява желание да се информира и по собствено желание прочита десетки статии по случая, в който за съжаление е главна героиня.

Г-жа Добринова се възползва от възможността да благодари на ГДБОП, които ѝ оказват огромна помощ по време на отвличането. Категорично заявява, че работата на полицията е била професионална, а тя самата никога не се е надявала, че може да разчита на тях.

„Още в първите минути служителите на сектор „Контратерор“ към ГДБОП и в частност началникът Валентин Цоновски, бяха до мен. Не знаех какво да направя, как да постъпя, но те бяха до мен и аз оценявам това. Именно съветите на Цоновски и останалите служители изиграха основна роля, за да доведем преговорите до успешен край. Досега не съм имала доверие в полицията, но те доказаха, че могат да работят професионално и ме успокоиха максимално”

Моника Добринова оставя парите за откупа в горичка край София

Когато уговорихме окончателния размер за откупа, оставих парите в гора в крайните части на София. Мястото бе добре измислено. Часовете на очакване след това обаче бяха ужасни. Казаха ми, че ще върнат Лара след 2-3 дни, които се превърнаха за мен в истинско изпитание. Всяка минута беше дълга колкото час, но важното е, че всичко приключи добре.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *