Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Момичето, прегърнало полицая – 15-годишна тревоманка? Разпитват баща й в МВР!

целувка полицай голямаДесислава Николова, която прегърна полицай и се разплака, а кадърът  от трогателната случка  моментално се разпространи в социалните мрежи и стана символ на протеста, всъщност е на 15 години и трябва да се яви в СДВР, гръмнаха агенциите.  Девойката, която е трябвало да бъде в това време на училище и кротко да си учи уроците, ще  трябва да даде обяснения как се е оказала на мястото на протестите и какво е правила там.

От журналистическо разследване става ясно, че  момичето е петнадесетгодишно, било е на площада в учебно време и имало навика да употребява алкохол и забранени субстанции. Което преведeно от полицейски език означва, че употребява наркотици.

Със случая се е захванала Държавната агенция за закрила на детето, която е изпратила писмо до директора на СДВР с молба за проверка на случая. В сигнала пише, че малолетната е присъствала на митинг без придружител, с което е била застрашена сигурността й и живота й. Настоява се и за процедурата „полицейска закрила на детето“, която у нас рядко се прилага. В случая обаче Деси е била в най-опасния ден на площада, изблъскана е на първа линия, изплашила се е! От снимката се вижда, че плаче и търси помощ от полицая.

Той пък я е оставил да го прегръща, за да се успокои и не е разбрал защо плаче. Нямало е време да я пита, а тълпата пък ги е разделила. Бащата Филип Николов е отишъл вчера с адвокат на разпит в полицията и заявил, че самият той много често ходи на протести и е водил и дъщеря си. В съответния ден обаче, той не е бил на площада и не е знаел, че детето ще отиде самичко. Николов даже е решил, че сега срещу него се упражнява полицейско насилие, но собственият му адвокат го е уведомил,  че няма нищо нередно и в правомощията на полицията влиза извършването на  подобни проверки по сигнал. Това се нарича  „полицейска закрила на детето“. Има и специална наредба, която  регламентира такава закрила да се предоставя на деца  в няколко случая, един от които е непосредствена опасност за живота или здравето на детето.

Другата седмица ще бъде разпитана и Деси в присъствието на баща си. В деня на един от най-големите митинги, при които се стигна до хварляне на камъни, арести, събаряне на огради и ръкопашни схватки, животът на момичето действително е бил  под заплаха, тъй като то се е намирало на най-опасната линия – между протестиращите и полицията и най-вероятно тълпата го е изблъскала напред. Или самото то е отишло там под въздействие на нещо силно упойващо?

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *