Мобилни оператори погнаха длъжниците си

1

Стотици съдебни дела са завели мобилни оператори към длъжниците си. Става дума за несъбрани стари задължения, някои от които вече са минали давност. Операторите обвиняват клиентите си, че са подписали годишен договор, но после спрели да ползват услугата, прехвърлили се на друг оператор и не са си плащали месечните такси към стария и така едностранно са нарушили договора.

Тези договори бяха заробващи, а сривът в софтуера на „М тел“ изправи на нокти много хора и обърка сметките им, оплакаха се потърпевши. Те още не са съгласни със сумите, които им били определени след няколкомесечно прекъсване. Заедно с операторите, към съдия – изпълнители са се насочили банките, топлофикация, ВиК и всякакви монополисти.

 Цитират се и куриозни случаи. Човек, който се е изселил в САЩ преди десет години дължи сума ти пари за парно и го съдят. Баба, която починала преди три години, получила прясна призовка от ВиК. Дядо, който никога не е имал мобилен телефон, трябва да плаща, защото внукът му го купил на негово име.

Адвокати предупреждават, че има петгодишна давност при търсене на неплатени сметки и никой няма право да търси задължения със задна дата, след като не е могъл да ги вземе навреме. Повечето дела можели да паднат в съда при добра защита. От своя страна пък осъдени смятат да търсят правата си в Страсбург, защото не вярват на българския съд. Много от съдебните процедури минали задочно, без да присъстват осъдените и даже без да знаят за тях.

 
Ето как се гаврят с клиентите си мобилните оператори. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Народът трябва да се унищожи и да живеят монополистите.Какво ги интересува че дядо не е плащал нещо от което си няма и идея как се работи с него или че този който 10 год. не е в страната не се е топлил.Ааааа та се сетих,дела срещу цигани ще има ли или те са неплатежоспособни ,но иначе всеки има по два мобилни,булсатком и др техника?

Comments are closed.