Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Много лоша новина за българските шофьори! Вижте какво подготвят!

На всеки 15 години проверовъчен изпит

катаджия 20 лвНово предложение за промяна в Закона за пътищата изпраща българските шофьори на проверовъчен изпит веднъж на всеки 15 години след успешното преминаване на курс за книжка. Идеята идва от Съюза на българските автомобилисти и ще влезе за обсъждане в браншовите организации до края на този месец. Ако и оттам одобрят предложението, вече ще бъдат направени първи стъпки за интерпретирането му в закона, а ако депутатите кажат „да”, то ще се осъществи още от март 2014 г.

Според специалистите, причина за задължителното опресняване на знанията е огромната динамика, с която се развива светът. Освен това било задължително да се опресняват знанията, както и да се проверяват реакциите на шофьорите след навършване на определена възраст.

шофьорски курсовеОт няколко други организации пък настояха да се оказва засилен контрол над всички водачи на МПС, след навършване на 50 години. Те задължително трябва да бъдат пращани на теоретичен и практичен изпит, тъй като при напредване на възрастта е нормално реакциите да са забавени, а освен това по – лесно се забравя.

Експертите от СБА смятат, че трябва да се въведат и промени в закона за младите шофьори. Хубаво е да вземем добрата практика от Австрия, където след получаване на свидетелство за правоуправление, то се води за временно в продължение на 18 месеца. Ако през това време младият шофьор сгафи, може да се сърди само на себе си.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Много лоша новина за българските шофьори! Вижте какво подготвят!

  1. Винету Отговор

    12.10.2013 в 19:35

    Като знаем по колко пъти и как се променя ЗЗДП,изпитите,трябва да са през 15 дни,защото съм сигурен,че и началника на КАТ не е наясно с всички изменения и допълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *