Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мними врачки пребиват болни старци, за да им вземат имотите

staricaСтраховита схема за кражба на имоти набира сила в София. Мними врачки прилъгват самотни възрастни хора, с тежки здравословни проблеми. Срещу обещание за лечение на болежките им, измамниците принуждават жертвите да им прехвърлят апартаментите си.

Престъпната група се състои от безработни, които предрешени като лечители или медицински сестри, зарибяват тежко болни стари хора, които в отчаянието си, търсят нетрадиционни методи за облекчаване на страданията . Обикновено мошениците набелязват жертвите си, проучват ги и отиват сами да предложат услугите. При един от случаите, жена болна от множествена склероза , била подмамена от своя приятелка, с която се познават от над трийсет години.

Бандитите умело боравят с чувствата, страховете и надеждите на беззащитните старци, докато ги

Измамниците захвърлят старите хора на улицата, щом им вземат дома

Измамниците захвърлят старите хора на улицата, щом им вземат дома

прилъжат да се оставят в ръцете им. Измамните знахари водят нищо неподозиращите страдалци в тайни квартири в покрайнините на столицата. Заключват болния човек в една стая и не го пускат, докато не им препише жилището си. „Лечителите“ използват най- различни методи за убеждаване на жертвите си – бой, глад и психически тормоз. Веднъж попаднал в мрежата на измамниците, клетникът прекарва под ключ пет- шест месеца – докато пречупят волята му.

Щом постигнат целта си, лъжелечителите захвърлят на улицата възрастния човек, без изобщо да им мигне окото. Пострадали от престъпната схема споделят, че полицията не може да се намеси. Обикновено жертвите са самотници и няма кой да ги потърси. В Соврачфийския съд вече са заведени няколко дела срещу врачките – бандити.

Наскоро skandalno.net разказа за подобна схема, прилагана от пловдивски лихвари. Измамниците се възползват от жертви с психически отклонения, алкохолици и наркомани като ги принуждават с побой да им прехвърлят имотите си.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *