Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Младият Орешарски двойник на Весо Кокала

Пламен Орешарски

Пламен Орешарски

Премиерът Пламен Орешарски се оказа двойник на стар рокаджия – Веселин Тодоров от група „Фактор“. Снимка на музиканта от 1990 г. заблуди даже негови колеги. Двамата не са връстници и никога не са заставали един до друг. Разликата им е 11 години в полза на Веселин Тодоров.

Група „Фактор" през 80-те с вокал Огнян Цолов (с тъмните очила отпред) и ръководител Весо Кокала, тъмнокос тогава (зад него)

Група „Фактор“ през 80-те с вокал Огнян Цолов (с тъмните очила отпред) и ръководител Весо Кокала, тъмнокос тогава (зад него)

Преди да побелее, групарят има фаца, сравнима с тази на настоящия премиер. Припознаването им се осъществи на прословутия плакат „Времето е наше“, на който позират няколко поколения български и поп рок музиканти. Те се снимат през 1990 г. в подкрепа на прохождащото тогава СДС Призракът на този творческо-политически кадър бе изваден от архивите по недобронамерен начин.

Снимката бе разпространена тенденциозно, с опит за вменяване на вина и внушения. Уж се документира позор как Орешарски, работещ днес с БСП, се внедрява в седесарската агитка. И наистина, даже музиканти се присъединяват към опита за компромат с ретро снимка – хем не разпознават колегата, хем скачат да обсъждат политиката.

Прословутата снимка пред „Ал. Невски" на поп и рок певци, подкрепящи СДС. Мъжът, към когото сочи стрелката, не е Пламен Орешарски, а Веселин Тодоров от „Фактор"

Прословутата снимка пред „Ал. Невски“ на поп и рок певци, подкрепящи СДС. Мъжът, към когото сочи стрелката, не е Пламен Орешарски, а Веселин Тодоров от „Фактор“

В действителност премиерът никога не е крил, че е работил като заместник финансов министър на Иван Костов. Че е бил кандидат-кмет на сините за София. И че напуска СДС-то през 2004 г. Но той не е човекът от плаката със скандиращи „Времето е наше“.

А Весо Кокала, както е прякорът на рокаджията, хал хабер си нямал от подмяната. Но и самият той да се погледне, също може да се разколебае поне за миг.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *