Младите хора в България са лентяи, според ЕС- с видео

1

marzelSkandalno.net Младите хора в България( между 15-23)  са най-големите лентяи сред връстниците си от ЕС. Парадоксалното е, че младежите ни са на първо място по преждевременно напускане на училище, а в същото време не се хващат и на работа.

Една четвърт от младите хора в България не учат, но и не се трудят. Докато в богатите западни държави в ЕС,  40% от населението в тази възрастова граница правят и двете неща едновременно. Много от младите хора у нас са и напълно неграмотни или полуграмотни. Тази тъжна статистика на Световната банка разбива на пух и прах два мита за българите: нито сме най- трудолюбивите, нито сме най- интелигентните.

Дали е така? В общи линии е вярно. Младежите у нас залагат на хитрост, обичат с тарикатски номера да вървят напред : без да учат, без да си дават зор. Това не е интелигентност, а измама. Що се отнася до marzel12трудолюбието, мързелът на българските тийнейджъри е абсолютен. Ако някой се заслуша в разговорите им, ще установи, че се обсъжда къде да се пие кафе, в коя дискотека да се ходи, къде да си убият времето. Това до голяма степен е и по вина на родителите. Гледат да не натоварват децата си излишно, а само да залягат над учението. Младежите, разбира се, не го правят. Не свикват да носят отговорност към умственото си развитие, нито към печеленото и харченето на пари.

Според същото изследване, нивото на завършилите висше образование у нас, също е много ниско в сравнение с това в другите страни от ЕС. Дипломираните специалисти нямат практическа подготовка, което е недопустимо в днешно време.

Проблемът по мнение на експертите, се корени в липсата на програми за почасова заетост или на половин работен ден.

Как българските ученици си прекарват времето. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Ах да бе младите са виновни.А как дка учиш ако няма пари защото родителите ти вземат 200лв заплата?Как да си намериш работа като ти искат опит?То е лесно да плюят по наш гръб.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *