Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Младежите в България пият повече от европейските си набори, но се друсат по-малко от тях

beber1Повече от половината младежи в България се напиват поне един път в месеца. По-голямата част от тях предварително са планирали твърдата почерпка. Това сочат данните от европейско проучване, проведено в няколко държави.

Изследването показва, че голям процент от младите българи отказват да шофират, когато са пияни или са взимали наркотици. За съжаление, черната статистика beber2за войната по пътищата сочи обратното.

В сравнение с други европейски страни, в България процентът на младежите употребяващи наркотици е доста по-малък. Всеки трети навярно е пушил трева няколко пъти в живота си, но не е продължил с по-тежките наркотици. В страните от Западна Европа младите хора може да не пият, колкото нас, но със droga1сигурност се друсат повече от българските си връстници. Единствено в София се забелязва тенденция алкохолът да отстъпва пред наркотиците.

Кое е по-малкото зло- алкохолът или дрогата? Всъщност, трябва да се радваме, че младото поколение държи повече на пиячката. Първо, излиза по-евтино. Възможността за пристрастяване е по-малка. Пиенето в компания сплотява хората- няма нищо по-хубаво от това да си кажеш „Наздраве!” с приятелите. А друсането е самотно занимание. В икономическо, здравно и социално отношение, алкохолът е за предпочитане пред наркотиците. Разбира се, без да става навик.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *