Младеж оцеля със забит в черепа харпун

0
Младеж оцеля със стрела от харпун в главата

Младеж на 16 години оцеля като по чудо, след като главата му беше пробита със стрела от харпун, изстреляна по невнимание от негов приятел. Инцидентът станал, докато децата плували в близко до Маями езеро.

След като 15 годишният харпунджия пуснал смъртоносната стрела към своя другар, главата му била пробита на около три сантиметра над дясното око. Заклещила се в черепа и в дясната част от мозъка на жертвата, а върхът и стърчал от задната част на главата.

Младеж оцеля със стрела от харпун в главата

Когато пострадалият бил закаран в болницата, лекарите се изумили тотално, защото момчето било в съзнание и дори можело да говори.

„Подобен поразителен случай досега не бях имал в практиката си. Такова нещо не може да се срещне всеки ден – на някой да му стърчи еднометрова стрела от главата и той да е в състояние да говори. Истинско чудо е, че не е засегнат кръвоносен съд в мозъка, което е равносилно на сигурна смърт” – коментира лекарят Джордж Гарсия.

Операцията по премахване на желязното острие е продължила повече от три часа. Към момента състоянието на засегнатия младеж е стабилизирано, но все още не са напълно ясни крайните последствия от инцидента.

Риболов с харпун:

http://www.youtube.com/watch?v=0ovNuy38EmI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *