Младен Мутафчийски топил Маджо

0
Младен Мутафчийски
Младен Мутафчийски

 

Верен на старите си навици от годините като агент на Държавна сигурност, покойният вече Младен Мутафчийски е написал донос срещу бившия си съдружник Младен Михалев – Маджо, научихме от достоверен източник. Олигархът е адресирал подробното писмо до Еврокомисията. Това се е случило през май – половин година преди оръжейният търговец да се пресели в по-добрия свят без приказното си богатство, възлизащо на над 500 млн. лева.

В писмото си срещу Маджо бившият агент на ДС с агентурен псевдоним Михайлов е приписал на боса от СИК десетки престъпления.

Младен Михалев - Маджо
Младен Михалев – Маджо

Експозето било обширно и с много детайли, разкри доверен на Мутафчийски човек. Експертите от Брюксел се хванали за главата от написаното. Впоследствие изтекла информация за писмото до Михалев.

Според нашия източник 62-годишният покойник и Маджо са били в крайно обтегнати отношения. Повечето медии твърдяха, че ябълката на раздора между двамата богаташи, които обитават две съседни къщи, бил басейн, построен през 1996 г, който попада в територията и на двата имота. Мутафчийски твърдеше, че басейнът е незаконен и трябва да се премахне. Михалев отказваше да го направи и търсеше начин да го легализира.

Едва ли този скандал на чисто битово ниво между двама души, които имаха общ бизнес за стотици милиони, е причината за омразата.

Според анализатори на ъндърграунда Мутафчийски излъгал Маджо с огромни суми при мениджмънта на общия им хотел „Хелена ризорт“. Шефът на СИК набрал тогава много на съоснователя на групировката Мутафчийски и решил да си търси сумите. Така отношенията между двамата станали нетърпими. Посветени разказват, че Мутафчийски видимо усилил охраната си. После типично по български решил да използва международни лобита, за да се справи с Маджо.

Оръжейният бос има много сериозни познанства още от времето, когато собственоръчно е писал агентурни сведения и е получавал пари от ДС. Мутафчийски е на „ти“ с представители на много партньорски служби още от времето, когато търгуваше с оръжие в столицата на Етиопия Адис Абеба.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *