Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Митрополит Галактион забъркан в търговия с органи

Митрополит Галактион

Митрополит Галактион е бил в управителния съвет на банка за тъкани и органи. Разкритието направи синдикалния лидер д-р Константин Тренчев след като Българската църква заклейми ин витрото.

През 2007 старозагорският владика е вписан като член на борда на директорите на Тъканна банка „Остеотех”. Една година по- късно обаче митрополит Галактион напуска. Причината да се откаже е, че тъканната банка е обвинена в търговия с трупове.

 Бившите колеги на владиката от управителния съвет не крият краткото участие на духовника в него. Гарантират, че не е взимал пари от работата си, а бдял да се спазват религиозните ценности. Поради спецификата на тъканното донорство се налагало духовно лице да съблюдава дали правилно се извършват църковните ритуали при смърт.

След скандала около тъканната банка тя променя статута си от дружество в неправителствена организация. Преди време

Галактион ръкоположи мутрата Слави Бинев в архонт

„Остеотех” се опита да бъде отменено условието за искане на съгласие от близките на покойника, но поправката не беше приета в парламента.

Православната църква не е изразявала категорично позицията си относно донорство, но по принцип го подкрепя, стига да се спазват църковните канони, свързани с опелото и погребението.

Старозагорският митрополит е бивш агент на Държавна сигурност. Досието му беше оповестено преди няколко години, когато се проверяваха бивши и настоящи депутати. Галактион е бивш народен представител от СДС. Иначе засега българското духовенство не желае да се изнасят имената на бившите ДС агенти в расо.

Българската църква промени позицията си относно ин витро оплождането, след като крайната им позиция беше заклеймена от обществото. Духовенството остава твърдо против сурогатното майчинство, но приема асистираната репродукция, когато е абсолютно наложителна и двамата родители имат брак.

Галактион се замеси и в скандал с български масони и раздаване на титлата архонт на съмнителни бизнесмени. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за Митрополит Галактион забъркан в търговия с органи

 1. читател Отговор

  08.01.2012 в 10:16

  Така и не разбрах какво лошо има в това митрополит или друго църковно лице да бъде във фондация или фирма? Нали има културни, религиозни въпроси, по които компетентно мнения могат да дават именно духовници?!? . Жалко е, защото не остана нищо стойностно в страната ни, всичко и всички са подложени на омаскаряване. Престараването на медиите в „правилната“ посока ще има за резултат това, което се случи във всички останали сфери – разруха и недоверие от страна на онези, за които са призвани да работят.

 2. 1234 Отговор

  08.01.2012 в 10:16

  В началото на 80-те години на вече отминалия ХХ век, един от най-видните стратези на американската политика – Збигнев Бжежински, поставя началото на откритата война срещу Православния свят: \“След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието\“. Така, с едно изречение, полякът – католик обяви всички православни християни за врагове на демокрацията. До ден днешен г-н Бжежински нито е опровергал, нито се е извинил за безбожната си и дискриминационна политическа стратегия, която внушава абсурдната идея за тъждественост между комунизъм и Православие. От скоро и родни пишман демократи започнаха плюнки срещу църквата, срешу нейните служители и православието! ГРОЗНО, ПОШЛО И ОТВРАТИТЕЛНО!

 3. Ангелов Отговор

  08.01.2012 в 10:17

  За сведение на авторите на материала, въобще не е вярно, че „Остеотех“ е лобирал да отпадне изискването за съгласие на близките. Ако измислените журналя четяха малко по-вече в т. ч. и собствените си творения, ако бяха отворили документи и писания по вестници от периода, в който Остеотех работеше в БГ, щяха да знаят, че нейн основен принцип беше задължително искане на съгласие от близките! И за това са подписвали ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪГЛАСИЕ, която може да се види в архивите и на ИАТ. За сведение на авторите на материала, претендиращи, че са компетентни – „Остеотех“ от 2 години не работи с България. Оставям на многознайковците, които ежедневно ни заливат с „компетентност“ да преценят защо една световно известна фирма се оттегли. Пак на тях оставям да погледнат какво става точно в тези две години с донорството и трансплантациите- просто няма такива! Изградената система спря да работи. Всъщност има ли нещо недосъсипано в Родината, има ли нещо, работещо нормално – здравеопазване, образование, икономика …?

 4. отвратен Отговор

  08.01.2012 в 10:19

  Според многознайковците, вкл. и авторите на материла на кои служби, ако не на БГ е трябвало да бъдат служители?……За сведение: В САЩ всички граждани са доносници, за най малкото съмнение трябва да се обадят на 911 или 311.

 5. дани Отговор

  08.01.2012 в 10:26

  Елементарна обща култура се изисква, за да се знае, че американската компания „Остеотех“, по времето, в което работеше в БГ, се занимаваше само и единствено с ТЪКАНИ, а не с органи! Не се чудете, че никой не вярва на медиите! То бива лъжи, ама чак толкова!

 6. минувач Отговор

  23.01.2012 в 18:29

  По всички медии се лее сагата за владиците-агенти. Журналисти и политици с наслаждение кълват от предоставената им мърша. Зомбираната публика, злобно удоволетворена, ръкопляска. Та нали винаги около ешафодите се е стичала най-лумпенизираната и безмозъчна сган от сеирджии. А хитрите лисици от задкулисието, радостно потриват лапички. След като опоскаха де що читаво бе останало от уж омразния социализъм, идва ред и на църковните имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *