Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Митрополит Галактион въртял търговия с човешки органи

Галактион

Името на божия наместник Галактион попадна в списъка на свещениците – доносници на ДС под неврачния псевдоним агент Мишо. Всъщност под черното расо и калимявката се крие Георги Любенов Табаков – интересна личност , чието светско име по-любопитните могат да открият и в системата на ДАКСИ.

Там се вижда, че мъжът , обрекъл се да служи на Бог, е член на съвета на тъканната банка към „Остеоцентър България“ от ноември 2007 г. Същата компания  нашумя в медиите с търговия с човешки органи за трансплантация. Когато се наложи старозагорския митрополит да дава обяснения, той разгони журналистите с молитвата „Отче наш“ и ги благослови да бъдат живи и здрави.

За работата си владиката не получавал нито лев. В задълженията му влизали и конслултации с близки и роднини на мъртвите относно дарителството на органи. Когато се налагало, обяснявал от какво има нужда и от какво няма техният роднина в задгробния си живот.

Митрополит Галактион бил доносник на ДС

Тъканните банки били пълни с материал, иззет от покойници, и затова било от особена важност да се познаят отлично религиозните нрави и традиции в различните краища на страната. Галактион бил повече от убеден, че дарителството на органи е богоугодно дело. Той не изпитвал угризения, че сърце, предназначено за един човек от Твореца, може да стане собственост на друг.

Иван Славков бил последният покровител на митрополита. Двамата често разпивали до първи петли, разменяли си целувки по бузите, а висшият свещеник обяснявал, че на Батето са опростени всички грехове, защото Бог го обича и тачи.

След смъртта на видният соц плейбой органите на реда почнали да разследват за куп злоупотреби отчето. Според мълвата една част от тях са свързани с работата му в храм- паметника „Александър Невски“, а други – с консултанските му услуги към „Остеоцентър Бъгария“.

Огласяването на агентурното досие било най-малкият проблем, дошъл до брадата на владиката.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Митрополит Галактион въртял търговия с човешки органи

 1. дани Отговор

  21.01.2012 в 14:06

  Така и не разбрах какво лошо има в това митрополит или друго църковно лице да бъде във фондация или фирма? Нали има културни, религиозни въпроси, по които компетентно мнения могат да дават именно духовници?!?

 2. Възмутена Отговор

  21.01.2012 в 14:08

  Елементарна обща култура се изисква, за да се знае, че американската компания „Остеотех“, по времето, в което работеше в БГ, се занимаваше само и единствено с ТЪКАНИ, а не с органи! Не се чудете, че никой не вярва на медиите! То бива лъжи, ама чак толкова!

 3. отвратен Отговор

  21.01.2012 в 14:09

  Според многознайковците, вкл. и авторите на материла на кои служби, ако не на БГ е трябвало да бъдат служители?……За сведение: В САЩ всички граждани са доносници, за най малкото съмнение трябва да се обадят на 911 или 311.

 4. минувач Отговор

  21.01.2012 в 14:15

  Щом e бил агент на ДС – значи e бил читав, с качества. В специалните служби с тъпанари не работят. Днес май е по-важно да си реститут, „предприемчив“ в криминалния преход или да си крак с времето и да драскаш със спрейове по мотриси , стени на блокове и паметници на историята. Баси, какви времена доживяхме. . . . Самоубийства, грабежи, палежи, метални врати, здравен геноцид, чалга, мутри. И то всичко заради пустата ДС. Че и заради ланския сняг.

 5. 1234 Отговор

  23.01.2012 в 18:27

  По всички медии се лее сагата за владиците-агенти. Журналисти и политици с наслаждение кълват от предоставената им мърша. Зомбираната публика, злобно удоволетворена, ръкопляска. Та нали винаги около ешафодите се е стичала най-лумпенизираната и безмозъчна сган от сеирджии. А хитрите лисици от задкулисието, радостно потриват лапички. След като опоскаха де що читаво бе останало от уж омразния социализъм, идва ред и на църковните имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *