Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Митко Щерев съди крадците на „Диана Експрес“

Митко ЩеревМитко Щерев заведе три дела в съда срещу някогашните си колеги от групата му „Диана Експрес”. Той подаде жалба срещу китариста Максим Горанов и барабаниста Цветан Банов, друга– срещу пианиста Валери Конов и трета срещу певеца Николай Райков.

Райков е вокал във формацията на Горанов, която бе регистрирана като „Диана Експрес“ и се подвизава под това име. Композиторът е много обиден и огорчен, че зад гърба му бе направен дубликат на групата, която той създаде преди години и която беше една от най-слушаните в България.

“ Тези хора не само ми откраднаха името на групата, но свирят мои песни по концерти и площади, без да са поискали разрешението ми, оплака се маестрото. Митко и ЛилиИ нагло лъжат всички почитатели, че те са автентичната група. Такава нагла кражба може да стане само в България. Такава безпардонност не бях очаквал. Опитах се да говоря с тях, опитах всякакви мирни начини, но не стана. Те можеха да кръстят формацията си както си поискат, но не го направиха. Избраха да е „Диана Експрес”, защото името продава и събира зрители“, оплака се Щерев.

„Стигнаха дотам, че изнесоха концерти и в САЩ и емигрантите там си помислиха, че слушат наистина „Диана Експрес“. Взеха ми текстовете и музиката, взеха ми групата, това е музикален бандитизъм“, ядосва се известният композитор.

Той е предявил иск по 5000 лева към всеки музикант, а към певеца само 3000, защото счел, че той е най-малко виновен в сравнение с останалите. Съдът е уважил молбата на композитора да забрани на групата да пее негови песни, докато приключат делата. Под възбрана е поставено и името „Диана Експрес“. В България всичко се краде. Кокошки, имущество, коли, цели заводи, но когато става дума за изкуство и го правят хора на изкуството, тогава много боли, защото си вложил цялата си душа и целия си живот в нещо, което после се оказва, че всеки може да ти го вземе и да ти сложи кръста. Все едно, че никога не си съществувал, никога не си творил, никога не си бил част от културата на тази страна.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *