Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Митьо Гърнето плати Иван Котарака

В 7 часа сутринта на 11 януари в денонощното столично заведение „Марая“ пристига бившият собственик на ЦСКА Димитър Борисов. Митьо Гърнето, както го наричат в родния му град Перник, слиза от бронирания си „Мерцедес“ и заема най-хубавото сепаре. Поръчва си голямо марково уиски и запалва дебела пура.

Митьо Гърнето

Митьо Гърнето

На охраната си, която седи на друга маса, поръчва по кафе и безалкохолно. Докато надига чашката, изненадващо в заведението влизат пернишкият „котарак“ Иван Алексиев и аверът на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки Боби Белингата. Около тях също се мъкнат няколко гардове. Те се настаняват при охраната на Гърнето. Иван Алексиев и Боби Белингата канят Димитър Борисов да седне на тяхната маса. След около половин час започват да си говорят на висок тон. Обсъждат хора с прякори и коментират обстановката в Перник. Персоналът на заведението и останалите посетители се правят, че нищо не чуват и не виждат. Келнерките не смеят да кажат и дума на мутрите, защото виждат, че напрежението между тях се покачва. Накрая се стига до бой.

Бившият собственик на ЦСКА, вече на 3-4 големи уискита в 8 сутринта, удря в лицето Иван Котарака. Охранителите от съседната маса веднага скачат и разтървават Димитър Борисов и Иван Алексиев. За да не се стигне до кърваво меле гардовете на Митьо Гърнето извеждат шефа си от заведението и го качват в бронирания джип. През това време персоналът и хората на Иван Котарака тактично минават покрай другите посетители на заведението и ги помолват да забравят какво се е случило. Така Димитър Борисов за пореден път отървава среща с полицията.

Димитър Борисов, Иван Алексиев и Боби Белингата се познават перфектно. Свързва ги и приятелството им бившия премиер Бойко Борисов. За кръга „Котараците“ се говори, че из пълняват ролята на „общи работници“ на експремиера.

„Това са хората, които се разплащат с криминалните типове от името на Бойко Борисов. Наричат ги „ковчежниците на Бойко“. Те пълнят черните каси на ГЕРБ“, смятат запознати с делата на групировката. Боби Белингата пък е един от най-верните хора на Таки. Той ръководи нерегламентирания внос на горива, месо и всякакви акцизни стоки. Говори се, че бандата на Боби Белингата прави оборот от 5 милиона лева на месец.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *