Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Митьо Очите стана комунист, чете Маркс и Енгелс в затвора – с видео

Димитър Желязков... в затвора попаднал на хора... и станал човек!

Димитър Желязков… в затвора попаднал на хора… и станал човек!

Лежащият в затвора несебърски наркобос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е станал привърженик на една особено популярна политическа идеология. В пандиза той изучава усърдно комунистическата теория на Карл Маркс, Фридрих Енгелс и Ленин за изграждане на един по- справедлив социален строй.
Митьо Очите е заръчал на надзирателите да му донесат в килията всички томове на Маркс, Енгелс и техния най-примерен ученик и последовател Владимир Илич Ленин. Димитър Желязков направо изял с кориците комунистическите писания и ненашега се запалил по идеите им.
Пазачите в затвора доста се озорили докато открият томовете от затворническата библиотека. Те били затрупани с два пръста прах и захвърлени в най- потайния ъгъл на пандизчийската библиотека. Тези книги не били пипани от двайсетина години, никой не изявявал

Митьо Очите прегърна учението на Ленин, нехаейки, че преди 21 години целият свят се отрече от него

Митьо Очите прегърна учението на Ленин, нехаейки, че преди 21 години целият свят се отрече от него

интерес да ги прочете.
Митьо Очите вече е прочел над 10 тома на крайнолевите идеолози и се превърнал в същински специалист по философски теми като „диалектически материализъм“, социална психология“, „теория за добавената стойност“ и „механизмите и недостатъците на капиталистическия строй“.
Според негови съкилийници Митьо Очите вече бил много подкован идеологически и по думите им вече дори превъзхождал някои от действащите депутати на БСП. Други затворници го майтапели, че ще го правят шеф на зандана, след като изтърпи присъдата си. Димитър Желязков обаче като че ли искал да се насочи към политиката. Пазачите в затвора били направо шокирани от неговите социални познания и започнали да го гледат с респект и уважение, коментираха съкилийници на Очите от Белене, които са в отпуск.

Друг виден привърженик на теориите на Маркс и Енгелс е Лучано! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *