Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Митьо Очите гушнал 140 000 евро от Министерство на земеделието

Невероятно, но факт: С парите от еврофондовете Очите купил „S” класа да вози туристи в Бургас.

Соченият за тартор на организираната престъпност в Бургас Димитър Желязков – Очите, е гушнал завидните 140 000 евро през миналата година от земеделското министерство. Тогава той кандидатства с експертен проект от който става ясно, че средствата са му необходими за закупуване на моторно превозно средство, с което да вози туристи в региона.

Загадъчно е, но все пак Очите е одобрен и получава парите. С част от тях си купува скъп автомобил, с който надали ще тръгне да извозва жадни за българските красоти чужденци.

Митьо ОчитеОказва се, че Димитър Желязков не е единственият, който е успял да присламчи към банковата си сметка толкова много. Освен него още най – малко десет души да успели да пробият в тежката държавна машина и да вземат пари за проект, който въобще не са и мислели да осъществят.

Още по – голям интерес будят разпоредбите на мярка 312 в които изрично се казва, че средства ще бъдат отпускани за насърчаване на селски туризъм и в никакъв случай за развиване на такъв бизнес по места, където туризмът вече е развит. По всяка вероятност според опусналите субсидията, района на Бургас и Несебър се разминава с представите за селище с развит масов туризъм. Митьо Очите е одобрен.

Желязков подготвя документите през своята фирма “Агро Стил 2005”, в която е съдружник с Николай Попов – Чайника. Тук не би имало нищо нередно, ако Чайника не бе разследван от Комисията за отнемане на имущество придобито чрез престъпна дейност. Искът срещу него е за около 400 000 лева.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Митьо Очите гушнал 140 000 евро от Министерство на земеделието

  1. вг Отговор

    06.08.2018 в 9:36

    Служителите от фонда да ги връщат парите с лихва и вън от сладката служба!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *