Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мистерията продължава: Крият истината за Гълъбин Боевски

6 дни преди да го освободят, Върховният съд в Бразилия отказва да го пусне!

гълъбин боевскиМистерията около експулсирането на Гълъбин Боевски от Бразилия се заплита все повече и повече. Тези дни съдът в гр. Алваре, Сао Паулу, който именно пусна олимпийският шампион на свобода, категорично отказа да оповести мотивите за своето решение. Това даде повод за множество нови спекулации по темата у нас, в които бяха замесени имената на различни по своето естество видни политици и бизнесмени.

Най – странното от всичко е, че едва 6 дни преди да се завърне в България, Гълъбин Боевски получава

категоричен отказ от Върховния федерален съд на Бразилия

към когото адвокатите му са отправили молба за предсрочно освобождаване. Според публикация във в. „О Глобо”, заловеният с кокаин шампион няма да доизлежава присъдата си в България, тъй като нямаме сключен договор за трансфер на лишени от свобода. Всички експулсирани чужденци получават категорична забрана да посещават латиноамериканската държава.

В същото време става ясно, че решението за изгонване на Гълъбин от Бразилия е взето още на 13 март 2013 г., подписано от правосъдния министър, публикувано е в техния Държавен вестник. Самото решение е взето след позоваване на Статут за чужденците, а мотивът е „заплаха за националната сигурност”. За да влезе в сила решението на правосъдния министър обаче, то трябва да бъде потвърдено от съдия, който в крайна сметка го потвърждава или отменя.

В този случай, съдийката по криминални дела от Аваре нарежда експулсирането на Боевски. Интересно е обаче защо съдът не е публикувал мотивите за потвърждение, които по всяка вероятност няма и да публикува. В местната преса единствено се коментира, че българинът е получил по – сурова от обичайната присъда заради известното си по цял свят име.

„Боевски има репутация на спортна знаменитост, което само по себе си е достатъчно да носи по – висока от средната вина, имайки предвид, че благоприятното му лично положение създава условия за спазване на законите на страната”, се казва в мотива на съдия Мария Изабел ду Праду. Това становище пък е послужило като основа за отказ при последната молба на българина да получи предсрочно освобождаване.

Юристи коментират, че в крайна сметка няма нищо незаконно в освобождаването на олимпиеца. Защото решението веднъж е взето от министъра и след това потвърдено от Върховния съд, който е напълно независима институция.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Мистерията продължава: Крият истината за Гълъбин Боевски

  1. Иван Иванов Отговор

    02.11.2013 в 17:05

    Галъбин Боевски е платил на Бразилия да бъде екстрадиран. За това всички мълчат, включително и официалните власти. Колкото до сумата – сигурно е огромна, та всеки търгуващ с наркотици да си направи сметката – или ще „лежи“ 10 години или ще плати милиони. Умни държавници има Бразилия, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *