Мисир скочи срещу крадливи роми- с видео

0

puqkМисир се сби с крадливи роми и спаси себеподопните си от фурната на мургавите наглеци. Стопанинът на пернатия храбец се кълне, че никога няма да вдигне балтията срещу птицата в знак на благодарност. Бай Иван се радва, че за разлика от тези на съселяните му, неговите питомци са се отървали.

Село Говедаре, Пазарджишко, е поредното селце, пропищяло от цигански атаки. Нито вечер, нито денем хората имат покой. Всеки се притеснява за домашните си животни. През зимата става най-страшно. Тогава ромите са изгладнели, нямат работа и само търсят кой двор да ударят, разказват хората . По това време

За Банго Василий кражбите на пуйки ескалират
За Банго Василий кражбите на пуйки ескалират

всеки се е скрил на топло вкъщи и не излиза много-много. Затова ромите не се притесняват и посред бял ден да нахлуват в кокошарниците.

Обядно време е било и когато мургавите бандити решили да изтарашат курника на бай Иван. Къщата се намира в края на селото- още по-удобно! Крадците смело прескачат дувара и се озовават до курника, в който гордо се разхождат тлъстите мисири. При вида на неочакваните puqk2гости, смелият пуяк изведнъж настръхнал. Започнал да издава страховити писъци. Щом черните ръце доближили с надеждата да го докопат, мисирът се разбеснял и стръвно се хвърлил да кълве. Същисаните апаши, в отговор злобно заскубали пернатото. Дори след като успели да го натъпчат в торбата, пуякът не спрял да вдига аларма.

По случайност, съседът на бай Иван по това време бил излязъл на двора. Като чул бойните викове на мисира, веднага се втурнал да провери какво става. Крадльовците тъкмо прибирали торбите с птиците в очуканата „Зазка”. Като им изскочил насреща, те съвсем се паникьосали . Пришпорили таратайката, обаче в бързината се засилили и се забили право в насрещния стълб. Други комшии също се притекли на помощ . Така пуйките се върнали обратно при стопанина си, а ромите били арестувани.

Ето колко бойни са мисирите. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *