Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мишо Шамара: Аз съм световен шампион по псувни! ИНТЕРВЮ

  Михаил Станиславов Михайлов, по-известен като Мишо Шамара, скандализира с рими и смели изказвания от 1994 г. Днес той продължава да попълва семейния бюджет с музика. Е, за запомнящото си участие във „ВИП Брадър“ е прибрал солиден хонорар, сподели той пред журналисти. Болезнено откровен и провокативен, Шамара разказва за впечатленията си от живота си в Къщата. Разбира се, не спестява нищо.

Мишо Шамара

Мишо Шамара

– Как прекара първата си вечер извън Къщата?
– Започнахме в „Гранд Плейс“ в Студентски град, имаше черно парти. Приятелят ми Сарафа го организира. След това вече – тотал щета в „Плаза“. Само че, като влязохме от чалга, стана paп вечер. Стоях 10 минути. Пях малко и се прибрах, че трябваше да ставам сутринта в 6. Взехме 5 бутилки уиски и 3 водка. Не изпихме повечето бутилки. Но аз като скъсах синджира и поръчвах. На първото място бяхме 10-15 човека, а на второто – по-малко.

– Хапна ли? Разбрах, че последно в Къщата си ял пасиран хляб с портокал.
– Ами сега хапнах един тутманик с една баничка, защото ми е кофти от алкохола и веселите неща.

– Какво?!
– Шегувам се (смее се).

– Радваш ли се, че излезе? Учуди ли се, че събра най-малко гласове?
– Не очаквах да изляза, но пък си мисля, че е най-готиното време за излизане. Седмица преди финала е най-добре за излизащия, защото е седял дълго време и в същото време може да използва целия потенциал на ПР-а на това предаване. Който остане на финал, ще бъде в сянката на победителя, а пък победителят ще е в сянката на „Ол д Старс“ сезона, в който влизат популярни имена, и вниманието ще се фокусира върху тях. Така че там се „изпърдяваш“ и все едно те е нямало. А и самият финал не е някакъв такъв – да спечелиш 100 000 лева и да кажеш: „Уау“. Нищо не печелиш. Това е просто едно мерене на пишки. Въпросът е, че за Пламен и поддържащите го лакеи това е някакво… Те не показват някакъв характер, всъщност напротив – Пламен показа, че е льохман.

Мишо Шамара– Защо според теб Пламен пак спечели най-голяма подкрепа от зрителите?
– В България има много хейтъри. Хейтърът обича някой тъпанар като Пламен да стъпи върху ужким преуспял човек, нали – ВИП. Естествено Пламен успява да обижда, да мачка. Освен мен малко хора му се опъват там. Аз още на втория ден каквото съм казал за него, съм си го запазил до края. Когато трябваше да гласуваме дали да остане в Къщата, всички искаха да го оставят, дори и най-големите му хейтъри в момента. Само аз бях против, защото го прецених.

– Като какъв го прецени?
– Че е пълен балък и лъже на 90%. Аз съм улично куче, разбираш ли?! Хората само с поглед мога да ги преценя кога лъжат, следя езика на тялото им.

Пламен много лъжеше, че е успял бизнесмен. Примерно постоянно избягваше темите за Нова Зеландия. Сигурно, за да не го хванем в измама. Сигурно е ходил, но не е стоял много според мен. Няма никакъв успешен бизнес там. Това всичко е „пунта мара“. Уж продал бизнеса си с електронни цигари за 2 милиона. И това при положение, че твърдиш, че си монопол на пазар от 30 милиона богати хора, е нелепо. И клечки за зъби да продаваш на монопол на такъв пазар, би трябвало сигурно да спечелиш 100 милиона от продажбата на такъв бизнес.

– Имал много и скъпи коли…
– Разбрах от хора от шоуто, че е дошъл с някакво очукано БМВ.

– Защо ще лъже, че е богат?
– Защото много му се иска да е такъв. Не сте ги забелязвали тези неща, но ако примерно му кажат, че е с нещо по-готин от другите, той откача, полудява от щастие – скача, крещи. Той е ненормален. Толкова влюбен в себе си. Убеден съм, че сигурно се гледа в огледалото и маст*рбира, свършвайки върху себе си.

– Това беше грубиянско. За твоя език те критикуваха и в Къщата, Мира – най-вече. Веднъж даже на „ВИП Брадър“ каза: „Я в устата“. Защо така?
– Много ясно, че ще му кажа, като не е честно. Какво да направя?! Да легна и да се надупя като всички други конформисти.

Като изпсувам, всички камери се фокусират върху мен и мога да си прокарам тезата. Това са моят вид юмруци. Не съм световен шампион по бокс, аз съм световен шампион по псувни.

– Не мислиш ли, че някой може да се обиди, ако го наругаеш?
– А! Мира с културните си думи нанася щети на хората и обижда толкова класно. Тя обиди цялата къща – световната шампионка по борба, Лияна. Станка я обвинява, че не носи полички, а пък Лияна – че носела токчета. Защо?! Какво по-точно иска да каже?! Нищо. Тя има за цел единствено да лепи етикети и да обижда. Това, че използваш хубави думи не значи, че не обиждаш хората. Напротив – с добри думи можеш да обидиш някого много по-лошо.

– Казват, че го е правила с добри намерения.
– Абе, какви добри намерения на петкратната световна шампионка по борба, гордостта на България да я обвиняваш все едно, че изглежда като травестит. Станка така си го разтълкува. Момичето плака за това. А Станка е една чувствителна и нежна душа. Или да кажеш на Лили, че едва ли не има някакви психични проблеми. За мен още в самото начало се опита да ми вмени някакви неща. Сега последно – езикът ми бил на омразата. Тя е толкова спрян човек. Няма никаква представа за реалния живот. Тя се кара с всички, защото не знае как да контактува без да обижда и да се държи зверски грубо и надменно. Тя е комплексар, който има неистово желание за признание. Мисли Пламен за свой проект и един вид, ако той спечели, ще се гордее като с неин успех. Смешна недоклатена леличка!

– А мислиш ли, че го харесва като мъж, защото и такава теза се появи?
– Да, естествено. Мисля, че Мира си пада по млади момчета. Няма лошо, но на тия години бабата да тръгне с тийнейджър…

– Може би така ти се струва…
– То се вижда бе, човек! Всички го виждат и се смеят за това. Това е влюбена бабичка в тийнейджър – 12-годишен на акъл в опаковка на 30-годишен пергиш неадекватен, пърдящ и цвилещ като кон Милко Калайджиев, който се прави на Найден. Разбираш ли какво искам да ти кажа?! В пълен потрес съм. Точно тези хора да ми говорят за етикет и възпитание, които са най-невъзпитаните! Срещал съм всякакви глупаци, но такъв топ глупак не съм срещал. Не знае кой е Васил Иванов Кунчев.

– Вярно ли е, че с Ирина Флорин сте братовчеди?
– Не, шегуваме се, защото родът ни е от един край. Моите са от Заграждане и Дъбован, бежанци от Сърбия, а тя е от местните – от влашкия етнос. Баба даже беше сръбкиня по паспорт. Дядо е от Струмица, имаме роднини там.

– Изказал си се лошо за Ирина, след като излезе от Къщата. Вярно ли е?
– Не лошо, просто ми припомниха защо ме номинира, че съм говорил обидни думи по адрес на политици. Аз говоря само за Бойко. А тя го прави, защото е близка до Кеворкян, който подкрепя Бойко. Срам за всеки, който обслужва диктатор. Какво?! Нямам право да си кажа мнението за Кеворк ли?! Или трябва да се съобразявам със статуквото, да се надупя и вместо глава да имам г*з.

– С какво си изкарваш хляба?
– Нямам бизнеси. Пея, участия правя и оттам вадя лев. Успявам.

– А казват, че имало криза на музикалния пазар.
– На кривия х*й и космите му пречат. Всеки се оплаква, като не може да направи нещо.

20 години се храня с музика Правил съм други бизнеси от парите, изкарани с музика. Сега какво да ти обяснявам?! Знам как се прави този бизнес.

– Каква полза ще извлечеш от участието си във „ВИП Брадър“?
– Много хубав хонорар. Може би най-хубавият, най-високият. Защото предполагам, че съм единственият от другата страна на барикадата, който защитава непопулярни каузи. Най-лесно е да се движиш по течението на реката. Ако моите тези не бяха подплатени с достатъчно истина, никой нямаше да ми обърне внимание. Явно имам сериозни тези, въпреки че използвам грубиянски, уличен език. Както Бойко успя на уличен език да спечели хората, аз по тоя начин му махам короната. На тоя език той може да е най-добър от политиците, но същия тоя език аз съм го написал. Аз съм доц. проф. Михайлов на уличен език, имам „тротоарно право“ висша
степен. Разбираш пи?!

– Разбирам. Нито една критика към теб ли не прие като основателна?
– Не. По-перфектен мъжкар от себе си не виждам, смелчага, който скача на най-голямото зло, без да има нищо зад гърба си.

– Изпитваш невероятна омраза към Бойко Борисов. Май засенчваш дори и Бареков…
– Няма нормален човек, който да не си дава сметка, че Бойко върна България 20 години назад. Прост човек, който унизи цялата ни нация, само и само да забогатее. Ояде се като… Ще се боря до дупка с него, ти разбираш ли, че ако пак се върне, край с тая държава. Тъпото е, че още поне 5 години ще му сърбаме попарата. Надявам се да го вкарат в затвора, там му е мястото, поне 100 неща има, за които да го тикнат. На Бойка Борисова обаче ще й приляга Сливенският женски затвор, щото това не е мъж… Мога до утре да ти говоря за тоя човек.

– Тази твоя смелост бе поставена под съмнение заради реакцията ти, когато разбра, че ъ те е уцелил с чехъл?
– Какво направих?! Отидох и казах, че сега ще го измисля по друг начин, защото не мога да го набия. Не мога. Айде ти отиди! Как няма да му се сърдя?! Как ще хвърля чехъл по мен?! Да не съм Къци Вапцаров. Аз съм 40-годишен мъж. Не ме е*е дали е министър-председател или световен шампион, ако някой е л*йно, ще му кажа, че е л*йно. И аз му го казах в случая. Мисля, че не беше прав. Тервел после ми се извини. Оказа се голям мъжкар. В началото не го знаех. Станахме приятели. Много добро момче е. Просто се беше повлиял от тая енергия на дри*нята Пламен, тръгна по неговия акъл, когато бяха в карцера заедно. Нищетата сплотява и тогава им казвах – шефът Пламен и лакеят Тервел. После Тервел се осъзна и го от*ба. Без Тервел Пламен не смее да тежкарее.

– Не ти ли омръзна да те наричат лошо момче?
– Е, че какво ми е лошото?! Мисля, че вътре се държах добре. Предпочитам да ме мислят за лош. По-добре, отколкото да пускам аванта, да ме мислят за балък.

– Разкажи за децата си. На какво ги учиш?
– Да бъдат честни и доблестни хора. Да не се подчиняват, да не оставят никой да стъпва върху тях. Ще ги науча сами да се борят в живота. Съпругата ми ме подкрепя също. Каза, че е било супер. Аз с всички в Къщата съм си приятел освен с Мира и Пламен. Всички вътре не ги харесват. Това трябва да ти говори нещо. Аз – циникът, простакът, каквито етикети ми лепеше Мира, която по цял ден обикаляше и правеше социологически проучвания. Все едно аз да ходя и да й рапирам по цял ден на тая леля. Не съм влязъл да досаждам и да правя шоу, да се правя на маймуна или да печеля. Влязъл съм да покажа характер.

А по принцип съм кротък човек, гледам отстрани. В живота си съм вземал с пълни шепи. Всичко съм направил, стигнал съм до такива върхове, които никой не може да стигне. И за дуета със Снууп Дог, и всичко останало. А за Снууп сигурно хората, които живеят в съседните къщи на неговата, не могат да направят дует с него, но аз го направих. Продължавам с музиката, с участията. Благословен съм! Винаги ми се е случвало всичко, което съм си поставял като цел.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Мишо Шамара: Аз съм световен шампион по псувни! ИНТЕРВЮ

 1. yulian Отговор

  12.11.2013 в 20:20

  Прост човек, дериват от Заграждане и Дъбован- умствено си е още там!
  Обиди сума народ само в това интервю, с или без причина.
  Абсолютен комплексар, както го потвърждават изказванията му:
  „Взехме 5 бутилки уиски и 3 водка. Не изпихме повечето бутилки. Но аз като скъсах синджира и поръчвах.“
  „Е, че какво ми е лошото?! Мисля, че вътре се държах добре. Предпочитам да ме мислят за лош. По-добре, отколкото да пускам аванта, да ме мислят за балък.“

 2. Ана Отговор

  21.11.2013 в 8:15

  Диаманта като падне в боклука си остава диамант,а боклука си остава боклук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *