Мишел Обама като потомка на роби

0
Скандалният за американците колаж

За никого не е тайна, че голяма част от афроамериканците с южни корени са потомствени роби. Първата дама на САЩ Мишел Обама с нищо не е по – различна.

Мишел Обама е потомка на роби

Тази новина гръмна и се превърна в истинска сензация зад океана, след като испанско списание шокира целия свят с корицата си, на която половинката на президента на Съединените щати Барак Обама е представена и нагледно изобразена като цветнокожа робиня от близкото минало. Уж иначе много свободомислещите американци обаче не приеха никак добре корицата на „Fuera de serie и я определиха като обидна и пошла низка форма на закостенял расизъм.

Колажът на фотошоп всъщност е доста идеен и е направен въз основа на популярната картина “ Портретът на една негърка“ на френската артистка Мари – Гиймин Беноа. Самата авторка на колажа пък е изключително изненадана от негативната реакция на американците, тъй като тя счита, че изкуството й макар и създадено с помощта на фотошоп е доста идейно и интелигентно представено,  и по никой начин не цели да обиди Мишел Обама, а още по – малко пък американците.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *