Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мирослав Найденов отива на плаж да лови продавачи на царевица

Агенцията по безопасност на храните се хвърля на мощни проверки по Черноморието. Под прицел ще бъдат кухните в заведенията за хранене и продавачите на царевица и сладолед на плажа.

Имало сигнали, че с една и съща мазнина, без да се сменя, се пържат риба, пилета, крокети и картофи. Това било забранено и имало риск за здравето на хората. Вероятно кръчмите правели икономии, заяви министърът. Ако наистина има такива практики, то вредата е по-скоро за носа и вкуса, коментираха летовници. Те твърдят, че няма как да се пържи риба и картофи в едно и също олио, защото картофите ще вонят и клиентът веднага ще ги върне.

За ресторантьорите е по-евтино да имат два съда с гореща мазнина, отколкото нон стоп рекламации. Използването на едно и също олио обаче, с доливане дни наред има канцерогенен ефект. Как ще доказват обаче проверяващите кое олио кога е сложено е въпрос, чийто отговор само те си знаят. За масираните проверки ще бъдат командировани на плаж и инспектори от вътрешността на страната. Всяко капанче трябвало да има регистър, в който да се записва кога е сменена мазнината. Ако обаче ще се проверяват регистрите, никой не може да гарантира за истинността на написаното. Инспекторите щели да бъдат строги, а глобите между 500 и 1500 лева, обеща Найденов. Даже при много тежки случаи ще се затваря заведението.

В момента предупреждавам всички потенциални нарушители, че проверките пристигат. Моето изказване трябва да им послужи като радар, изцепи се министърът. Иначе казано да им светне лампичката и на най-закоравелите и захлупени нарушители да си преведат фритюрниците в ред, а министерството да отчете хиляди проверки. Аз лично ще гоня по плажовете продавачите на царевица и храни, закани се Найденов. Обаче те като ме видят, бягат, оплака се той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *