Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мирослав Найденов крие скандална далавера с отровно месо в миналото си

naidenovЗемеделският министър Мирослав Найденов, който от месец се превърна в поборник за качествени храни, е замесен в чутовна далавера с отровно ирландско месо от преди няколко години.

През 2006 година Найденов е главен секретар на Национална ветеринарномедицинска служба и едно от най- доверените лица на Нихат Кабил, оглавяващ тогава Министерство на земеделието. По това време избухва грандиозният скандал с внесено у нас опасно за здравето 20- годишно ирландско месо, част от което вече се продава по магазините и най- вероятно, е консумирано. Останалата половина от партидата е заловена

Найденов позволи тонове старо ирландско месо да влезе у нас

Найденов позволи тонове старо ирландско месо да влезе у нас

на граничен пункт Кулата при опит да бъде внесена в страната.

При разследването на аферата, излиза наяве още по- потресаващ факт. Митнически служител забелязал на кашоните, в които се пренасяла опасната стока, като година на производство – 1996 г. В този период в цяла Европа е наложена карантина върху месото от Ирландия заради епидемия от луда крава и търговията с него е забранена.

В България обаче, именно Мирослав Найденов е човекът, от който зависи

Найденов - по стъпките на Бойко Борисов

Найденов – по стъпките на Бойко Борисов

контрола върху вносните хранителни продукти – а той издава разрешително за внос на отровното месо от Ирландия. Разследването закрива виновниците, но всички те, биват покрити от шефа си Нихат Кабил. Мирослав Найденов, въпреки предаността си към ДПС, трябва без много шум да бъде отстранен от поста си. Но само толкова – до съд не се стига.

Днес обаче миналото е забравено. Вече издигнал се до министър, Найденов, подобно на колегите си, шумно рекламира акциите си по залавяне на „дупета“ и завръщане към вкусната и полезна за здравето храна. Имайки предвид скандалното минало на Найденов, добрите му намерения са под въпрос.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *