Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Миро Каризмата губи гласа си

Пoп певецът Мирослав Костадинов не случайно се е обърнал към Бог. Още в най-ранна детска възраст изпълнителят се сблъсква със смъртта очи в очи и това завинаги променя възгледите му за живота.

Миро Каризмата

Миро Каризмата

Когато е само на 3 години, Миро за пръв път попада на границата между два свята, след като поглъща препарат за почистване у дома. Родителите му го оставят на грижите на по-голямата му сестричка Деана, която за малко го изпуска от поглед. Любопитният Миро намира шише спирт за горене и го изпива. Секунди по-късно вече се превива на две от ужасни болки. 3-годишният хлапак по чудо оцелява. Органите му са поразени от отровата, която ги изгаря сериозно.

Миро като ученик с майка си и сестра си, които са силно набожни

Миро като ученик с майка си и сестра си, които са силно набожни

Няколко седмици медиците се борят да го изправят на крака и успяват. Здравето на Миро обаче e сериозно разклатено заради всички интервенции, на които е подложен. Едва излязъл от болницата, той обратно постъпва в нея. Този път диагнозата е тежка пневмония.

„Бях много болнав и често имах проблеми. Съветът на лекарите беше да отида на чист въздух, където да възстановя силите си. Така ме изпратиха на село“, спомня си тези тежки дни в живота си Миро.

На родителите му не им е никак лесно да се разделят с малкия, но нямат средства, за да го изпратят в санаториум. Затова решението е той да отиде да живее при баба си на село. Там на чист въздух и сред природата, лечението му наистина се ускорява. С нежните грижи на баба Мика и здравата селска храна, изпълнителят успява да се закрепи и да натрупа нови сили, за да се бори със здравословните си трудности. В провинцията той за пръв път се сблъсква със земеделския труд и грижите за животните, които обожава и до днес.

„Да живееш на село, е много дисциплиниращо. Става се в 4 сутринта. Научаваш се на селски живот. Хранят се животните, копаят се зеленчуците в градината. Не се срамувам от селски труд дори сега. Е, подиграват ми се още за това как копая“, споделя изпълнителят.

Миро Каризмата В последните години обаче заради натоварения си график с участия и концерти на Миро му става все по-трудно да се връща в родния край. И силно страда за това. Дори по време на пътуванията си в красиви точки на света, не може да забрави небето над родната Добруджа, където е прекарал най-хубавите години на детството си. Животът в големия град и в шоу индустрията има и други неприятни ефекти върху него. Един от тях е свързан с гласа на Миро. Певецът често отрича да е с разклатено здраве, но както повечето си колеги в бранша, и той страда заради претоварените си гласни струни.

В някои дни изпълнителят дори си забранява да говори, за да може гласът му да си почива. След серия от концерти и участия говорът му бил напълно непознаваем. Заради преумората гласът на изпълнителя става грапав и нисък като на смъртник. Миро дори често се страхувал, че може да загуби най-ценния си инструмент и повече никога да не може да пее пред публика. За да се бори с този страх обаче отново му помагала вярата в Бог който той сам избрал да следва по време на пубертета.

„Бях около 14-годишен, когато започнах да се замислям за него. Тогава непрекъснато си задавах въпроси – кой съм, защо съм роден в тази страна, с това семейство. Питах се защо съм нещастен. В Христос намерих светлината, която ми беше необходима да поема по пътя си“, споделял е неведнъж изпълнителят на „Омиротворен“.

Вярата във висшите сили му помага и в периодите, в които замалко не губи любимите си хора – баща си Димо и майка си. „Вярата не е моя патерица. Много е лесно всички да се обърнем към Господ по време на трудности и да го забравим, когато ни е добре. Така сме устроени, но аз се обръщам към Бог и когато съм щастлив. В такива моменти бързам да му благодаря за това, което ми е дал. За мен християнството е всекидневие и начин на живот“, философства по темата Миро.

Своята безмерна вяра в Бог певецът предал и на семейството си. Преди да стане страстен последовател на християнството, всички в дома му били атеисти и рядко посещавали църква. Нещата обаче рязко претърпели обрат, след като бащата на певеца се разболял от рак. Той бил опериран и успешно се възстановил след това. Кризата в здравето му го накарала да се обърне към Всевишния и да му благодари за втория си шанс. Малко след това пък другият най-близък човек на Миро, майка му получила инсулт.

„Когато човек се срещне очи в очи със смъртта, той се преобразява. Така се случи с баща ми. А след това и с майка ми“, гордее се, че е посял зрънцето на християнството в родителите си певецът.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Миро Каризмата губи гласа си

  1. санитар Отговор

    10.01.2014 в 14:33

    Миро да се вземе в ръце и да наблегне на минетите. Семенната течност сигурно ще е полезна за гласните му струни, а не само за аналния комфорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *