Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мирчо Циганина се разминава със затвора

Мирчо Циганина

Мирчо Циганина

Бизнесменът аферист Мирчо Петков – Циганина бил оптимист, че няма да влезе в затвора, разказаха свидетели по делото срещу него за източване на Държавния резерв.

То се влачи вече 5 години в Софийския градски съд. Циганина е обвинен,че е източил резерва с помощта на длъжностни лица. Щетата е оценена на 20 милиона лева.

Искра Михайлова

Искра Михайлова

Мирчо Петков редовно се явява в съда, но според магистрати делото е прекалено сложно и не може да се реши бързо. В заседанията от последните месеци обаче прокуратурата губи по точки от адвокатите на Мирчо Циганина. Причината е, че свидетели сменят показанията си за това как е източван резервът преди 10 години, а много от тях не си спомнят събитията оттогава.

„Всъщност оптимизмът на Мирчо се дължи на това, че заедно с него е обвиняем съпругът на министърката на околната среда Искра Михайлова. Той е убеден, че никрй съдия няма да.смее да го осъди за това и покрай него ще се измъкне и той“, разказва запознат с делото.

В последните години Мирчо Циганина изпадна от големия бизнес. Той дължи пари на данъчните и на свои партньори от бившите съветски републики, от които го било страх. Надявал се след края на съдебното дело да оправи дълговете си първо към тях.

Мирчо Циганина е известен и с близките си контакти с ГЕРБ. Негови бизнес партньори, които също са подсъдими за източването на резерва, имат обща фирмена история и с Бойко Борисов от периода му с офшорките през 90-те.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *