Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Министрите купуват 100 000 шишета за ракия тип „Бейби“

Министрите мечтаят за студена ракия и зелена салата

Правителството обяви, че ще купува сто и две хиляди шишета за ракия и вино, става ясно от обнародвана на правителствения сайт обществена поръчка. Според прогнозите, зажаднелите за качествени напитки бг министри са готови да платят по около четиридесет и пет стотинки на бутилка, което сумарно прави около 46 000 лева.

Явно е, че мераклиите за качествено вино са доста повече от тези за изстудена ракия, защото от цялата поръчка 89 760 бройки са шишета за вино, а бутилките за ракия са едва 12 138 и то по 700 милилитра. Особеното при изискванията за шишенцата е, че тези за вино трябва да са от тип „Бета бургона”, а ракиените бутилчици да са от модел „Бейби”.

Евксиноград

От сайта на правителството става ясно още, че стъкларията е необходима за нуждите на винарската изба към държавната резиденция „Евксиноград”, която се стопанисва именно от Министерския съвет. Във винарната на правителствения дворец се правят не само вино и ракия, но и други земеделски произведения за нуждите на родните големци.

Според наблюдателни журналисти, определен интерес към обществената поръчка за шишетата предизвиква факта, че тя е обнародвана на 29 юни, а крайният срок за подаване на оферти от мераклиите е само след една седмица – на 6 юли.

Виж къде се наливат министрите през лятото:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *