Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Министерски съвет отпусна пари за прибирането на берачите на боровинки

Николай Младенов

Ще отпуснат пари за прибирането на берачите в Швеция

Министърът на вътрешните работи Николай Младенов  съобщи, че за българските гастербайтери ще бъдат отпуснати около 150 000 лв. Припомняме, че наши берачи на боровинки отидоха в Швеция, за да  работят, но бяха разочаровани след като останаха без работа и пари за връщане.

Отпускането на финансовата помощ за прибирането на нашите момчета ще бъде еднократна и не трябва да се превръща в практива, заяви Младенов. След като Швеция отказа да отпусне помощ на българите, нашите министри решиха да се намесят. Близо 200 човека са отишли в скандинавската страна с обещание за високи доходи, но са останали на улицата с празни джобове и надежди. В момента те са настанени във фургони и автобуси пред посолството ни в Стокхолм. Условията са трагични, а излъганите работници получават храна и вода 2 пъти на ден. Подмамените хора са бедни и разчитат на помощи от роднините си в България. Междувременно научихме, че 9 роми от берачите са се завърнали у нас, но другите ще трябва да изчакат финансовата помощ от министерството, като още не е ясно как ще бъдат изпратени парите и има ли гаранция за връщането на гастербайтерите.

Българи в Швеция

Така живеят нашите гастербайтери

Николай Младенов, обясни че са решили да отпуснат пари за прибирането на нашенците, защото се зараждало напрежение между групите в района където са настанени. Очаква се скоро да се отпуснат средствата и берачите да бъдат евакуирани незабавно.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *