Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Министърът на образованието Сергей Игнатов на изпитателен срок от Европа

ЕС постави на изпитателен срок Сергей Игнатов…

Европейската комисия вдигна мерника на министъра на образованието у нас Сергей Игнатов и му даде срок от 6 месеца да вкара в релси западащата ни образователна система. Брюксел каза тежката си дума и отправи яростна критика към България за застоя ни в просветата. До средата на юни месец 2012 г. Сергай Игнатов трябва да е приел и вкарал в употреба новите законови разпоредби в сферата на образованието. В специален доклад Брюксел отчита, че при Игнатов българското образование буквално е забуксувало.

Според доклада българските ученици са най- неграмотните в ЕС

Европейската комисия е на мнение, че не се наблюдават никакви промени при застарелите ни учебни програми, освен това специалистите отчитат, че Игнатов е спрял и инициативата от времето на Фандъкова за усъвършенстване на грамотността у младите. Брюксел напомня на Игнатов изрично, че българските ученици показаха най – ниските резултати по четивна грамотност в ЕС, а мерки затова не само, че не са предприети, а се подкопават и започнатите преди него градивни инициативи в тази насока.

Още по – трагично е положението с българските възпитаници в областта на математиката, където направо счупихме рекорда за най – лошо представила се нация с 47- те %   некомпетентни осмокласници в тази област. Според доклада българските ученици усвояват най –  зле и останалите науки в сравнение с другите държави в ЕС.

Сергей Игнатов може да си направи цяла колекция от златни скунксове, но едва ли това ще помогне на образованието! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *