Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Министър Найденов: Хлябът ни е най-евтиният в ЕС

Хлябът няма да стане два лева, заяви оптимистично днес министър Мирослав Найденов по обичайната за изявите на всички министри телевизия. Това нямало да стане, защото конкуренцията е голяма, а пазарът се свива. С две думи българите са започнали да пестят и от хляб и да ходят полугладни.

Или са минали на пасти. Почти скромно министърът призна, че българинът не е платежосбособен, а цените били функция на потреблението. Това го пише още Маркс и Найденов без да иска го цитира, но удобно забравя, че не става дума за функцията от потреблението, а за възможността на хората да оцелеят. И не иде реч за хляб от два лева, който би непосилен за 600000 семейства, а за 1, 50 килограма, който вече е факт.

Хлябът може да е с най-ниска цена в България, но пак не се споменава, че хората тук са с десет пъти по-малки доходи и с радост биха си купували хляб на европейски цени, стига заплатите им наистина да станат европейски. От направения анализ излезе откритието, че цената на насъщния се влияе най-много от тези на брашното, горивата и електроенергията. Тези, които досега са си мислели, че влияние оказват и цените на кафето, бананите и черния хайвер, явно са бъркали. Щял да се събере консултативен съвет по зърното. Това обаче не успокоява никого, тъй като вече се събра този по горивата и затвърди ужасните им цени. А в това време със или без анализите на министъра хлябът във всички градове продължава да поскъпва.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *