Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Министър Ковачева се изплаши, свиква ВСС извънредно

Яка треска затресе правосъдния министър Диана Ковачева, след скандала с уволнената съдийка. Случаят с Мирослава Тодорова гръмна в цяла Европа, а ЕС ни предупреди да чакаме най-лошия доклад от няколко години насам.

Под наблюдение влязоха рекордните 91 знакови нерешени дела, а магистрати идват уж на гости да се запознаят с нашите. На фона на всички тези събиия, изсипали се на главата на министърката, тя закономерно свиква извънредно заседание на Висшия съдебен съвет уж за да се прави преглед на дисциплинарните практики по забавени дела.

Трябва да имаме ясни критерии какво наказание за какво се налага каза Ковачева, след като видя, че и съдиите излязоха на бунт. Тя настоява ВСС да осветли мотивите за уволнението на Тодорова и каза по радиото, че гледната точка на висшите съдии не била достатъчно ясно казана и съответно неразбрана от хората. Този дебат не може да остане закрит за хората. Има обвинения и то много тежки към съдия Тодорова, но не е изслушано нейното мнение, добави министърката. Обществото трябва да е информирано, допълни тя. Този отчаян ход от нейна страна дойде след натиска от обществото, съдите и ЕС. Запознати твърдят, че досега не е имало случай, в който министър свиква заседание на ВСС. Съдиите обявиха, че продължават протеста си в понеделник, а премиерът намекна, че Тодорова трябва да бъде изслушана. След дъжд качулка, защото от ЕС вече са си направили изводите без да изслушват никого.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Министър Ковачева се изплаши, свиква ВСС извънредно

  1. маги Отговор

    15.07.2012 в 15:46

    ужас1 каква гадна змиорка е тая!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *