Милион и половина българи на улицата заради комунистическия закон „Кушлев“

1

Обикновените българи ще пострадат най- много от закона
Обикновените българи ще пострадат най- много от закона

500 000 домакинства или 1.5 млн. българи ще бъдат ударени от новия закон „Кушлев”. Скандалният проект, който скоро влиза в Парламента, предвижда отнемане на имущество на стойност над 60 хил. лева, ако човек не може да докаже доходите си за последните 20 години. Имотите се запорират и разпродават още преди да има произнесена присъда. Правителството упорито мълчи по въпроса и крие закона до гласуването му.

Мишени на Комисията на проф. Стоян Кушлев са работещите в сивата икономика, гурбетчии и семействата на емигрантите. Т.е. мнозинството от обикновените българи, а не олигарсите, мутрите и политиците. Разследването може да започне при подаден сигнал от „доброжелател”.

60 хил. лева - гарсониера в панелка в краен столичен квартал
60 хил. лева - гарсониера в панелка в краен столичен квартал

Набелязаното лице ще трябва със собствени сили и средства да събира документи от данъчните институции, за да докаже доходите си. Само че, такива данни се съхраняват в период от 5 години. Е, освен ако не си Цветан Цветанов, който намери документи за доходите си от последните 6 години.

По този начин, дори парите да са честно спечелени, няма как да се докажат. Междувременно, комисията обявява за продан имуществото и запорира банкови сметки, акции. Ако съдът обяви лицето за невинно,

Кушлев и екипът му ще колят и бесят
Кушлев и екипът му ще колят и бесят

парите от продажбите трябва да му се възстановят, но не е уточнено в какъв срок. Ако оклевеното лице е дребен предприемач, бизнесът му безвъзвратно ще е погубен.

Нито премиерът, нито правосъдният министър, нито Стоян Кушлев досега са коментирали закона. Информационното затъмнение е съвсем умишлено. Пропагандната машина на Бойко Борисов предпочита да занимава българина с Филчев, Трактора и Румен Петков, вместо да обясни защо връща стари комунистически практики. Окончателният вариант все още се крие. Единствено на сайта на Венецианската комисия, на английски, може да се прочете предпоследната версия на закона.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ДОКАТО МЪЛЧИМ ТАКА ЩЕ БЪДЕ.
    АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБИРА И ДО СЕГА НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОСЪДИ ТОЗИ Т…..К КУШЛЕВ.
    И КАКВО ДРЕМАТ НАШИТЕ ВИДНИ АДВОКАТИ ПРОКУРОТИ СЪДИИ !!!
    ИМА СТАЧКИ БЕ ХОРА !!
    И МЕЖДУНАРОДЕН СЪД .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *