Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Месото рекордно скъпо

Месото се превръща в лукс

Цената на месото и към момента е доста висока, но експертите алармират, че тя тепърва ще скача. Браншовиците разясняват, че цената на месото ще се вдигне още, тъй като реколтата от слънчоглед и царевица тази година е повече от лоша.

Земеделският министър оправдава скока на цените

Производителите, които развъждат и отглеждат  животни разясняват, че увеличението в цената на живото месо, а следователно и на трупното се предопределя,  и от значително по – високата цена на тока, както и тази на фуражите, с които се хранят животните и е скочила  с 7, 4 процента. Отделно са допълнителните и също по – големи разходи на производителите по животните за ветеринарномедицинските препарати, минералните торове и хранителни добавки.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пък заяви, че още от началото на септември въпреки договореността с големите хранителни вериги, цените на месото и млечните продукти неминуемо ще скочат, защото иначе селскостопанските производители са буквално обречени. Официалните данни от НСИ пък сочат, че към днешна и цените на боба, ечемика и яйцата също  са доста по – високи в сравнение с цените на същите продукти през този период от 2011 година.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *