Медиците от Либия: България е длъжна да ни осигури компенсации като на Ашраф

0
Палестинският лекар Ашраф одруса Либия с над милион евро обезщетение за мъченията!

Българските медици поискаха България да им даде пари да заведат дело срещу Либия, след като стана ясно, че колегата им Афраш е осъдил Джамахирията в Хага за 1,3 млн. евро. Палестинецът разказа, че Холандия му е осигурила необходимите средства, за да започне процеса.

Ашраф живее в страната на лалетата от 2008 г., след като прекратява краткия си и злополучен брак с плевенчанката Оля Мегова. Палестинският лекар решава да осъди Либия заради мъченията, на които е подложен. Получава пълно съдействие от Холандия, която поема по- голямата част от разходите.

Според българските медици обаче, Ашраф няма да види и стотинка от полагащата му се компенсация.Палестинецът призова нашите сестри също да последват примера му и да заведат дело срещу Либия. Българските медици обаче заявиха, че няма откъде да съберат парите за делото – а тя е доста голяма. Валентина Сирополу коментира, че е срамно страната ни да се излага като отказва да ги субсидира за процеса. Според нея, въпреки победата в Хага, е невъзможно Ашраф да си вземе парите от Либия.

Палестинският лекар отиде да живее при семейството си в Холандия, които получиха политическо убежище там преди шест години. След като беше освободен заедно с нашите медицински сестри през 2007 г., Ашраф на бързо се ожени за плевенската мошеничка  Оля Мегова. Двамата имат и син. Няколко месеца след сватбата, животът на лекарят стана пълен ад. Любимата на Ашраф се оказа имотна изманица. Оля изгони съпруга си на улицата. Палестинецът не е виждал детето си от четири години и в момента с Мегова се съдят за попечителство. Краткият си брак с Оля, Ашраф определи като „втора Либия“ в живота си.

В Холандия палестинецът от няколко години живее с новата си любов – украинката Олга. Двамата са сгодени и скоро ще се оженят.
Как живееха медиците в либийския затвор. ВИЖ ВИДЕОТО:

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *