Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мечти: Поморие става рай, а септември ще бъде май

Изкуствен остров в Черно море

Поморие да се обзаведе с три изкуствени острова посред морето, които да привличат богатите араби от Близкия изток, предвижда изключително смел план на местната администрация. Върху островите ще бъдат издигнати луксозен хотел – мини небостъргач на 30 етажа, казино и яхтен порт.

Според кмета на града Иван Алексиев, осъществяването на идеята ще превърне родното черноморие в притегателен център за богатите чужденци, а не както досега за най – бедните представители на Западна Европа и бившите социалистически републики. За това ще допринесе и факта, че това ще бъдат и първите изкуствени острови в Черно море.

Морски плаж

Идейният проект е изработен от архитект Камен Шипков, който е и председател на местното сдружение „Чисто море”. Той уточнява, че инвестицията ще е за повече от двеста милиона евро, които ще се търсят от наши и чужди инвеститори. Според кмета Алексиев, новата концепция е част от общата строителна програма на общината, която трябва да бъде реализирана до 2015 година.

Местните жители подкрепяли с две ръце идейния проект, защото осъществяването му ще превърне района в туристически рай. Това естествено ще доведе до откриване на много нови работни места и ще реши някои от основните проблеми на общината. Разбира се, има и доста скептично настроени граждани, според чието мнение реализацията на този план е невъзможна.

„В България това е невъзможно да стане. Когато някой у нас се навие да направи нещо хубаво, винаги ще се намерят повече хора да му попречат, отколкото да му подадат ръка. Изкуствените острови ще станат факт, когато септември стане май” – споделя скептично настроеният помориец Иван Лалчев, умело перефразирайки поемата „Септември“ на поета – мечтател Гео Милев.

Друг проект за изкуствен остров:

http://www.youtube.com/watch?v=x8i_VNleSek

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *