Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мъжът от Раднево се самозапалил заради сметка за вода!

самозапалванеВенцислав Василев, който се самозапали от отчаяние в сградата на общината в Раднево, посегнал на себе си, след като у тях дошъл съдия-изпълнител да иска 433 лева за вода.

Преди това дошла пък фактура 235 лева за ток. Това обясни разстроената му съпруга Стефка. Те са в общинско жилище от ноември. В жилището имало несъбрани суми за вода от предните наематели и ВиК ги стоварило върху семейството, даже ги дали под съд. От две години мъжът и жената работели по програмата за временна заетост и ту имали работа, ту не. безработни мъжеПоследната сума, която получили, била през януари – 900 лева. Платили си закъснелите наеми и тока и пари за водата не останали. Венцислав непрекъснато търсел работа. Ходел в общината, обикалял по малкото останали в градчето фирми. Преди да се запали даже отишъл в полицията да моли да го вземат да мете сградата. Но и оттам му отказали. Тогава той взел три лева назаем да си купи бензин, влязъл в сградата на общината и се самозапалил. Преди това провел разговори с децата си и брат си да не му се сърдят за това, което щял да направи, но не им обяснил какво точно ще прави. На жена си пък изобщо не споделил намеренията си.

Василев има пет деца и трима внука. Двама от внуците живеят при тях, а единият бил с епилепсия. Вчера кметът събрал съветниците и отпуснали 4000 лева помощ на семейството. Само че сега тези пари ще отидат за лечението на самозапалилия се, ако той изобщо оцелее, защото състоянието му е много тежко. Отчаянието кара все повече хора да търсят спасение в смъртта. В България опасно зачестиха случаите на самоубийства заради дългове. Интересното е, че с по-лабилна нервна система се оказаха мъжете и на живота си посягат предимно те. Жените остават да се борят в името на децата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *