Мъж с амнезия се търси сам във Фейсбук

0

29-годишният индиец Маянк Шарма е с тежка от амнезия и не знае нищо за себе си, за приятелите си, за живота си. Ако получите писмо с текст „Извинете, познаваме ли се?“ не го приемайте като дебелашка шега, а като зов за помощ. Маняк се събудил една сутрин преди две години и установил, че не помни нищо.

Той боледувал от туберкулозен менингит и паметта му била засегната. С много усилия се върнал в някакви ранни спомени – как пълзи като бебе, как удря крачето си, но от съзнателния живот нищо не се появявало на лентата. Мъжът се научил да работи отново на компютър /преди да се разболее можел да го ползва без проблеми/, направил си профил във Фейсбук и започнал да „се търси“. Вече започнали да откликват някои от старите му приятели, които едва го познали на снимката след болестта. Те му напомняли епизодични случки – приятелско събиране, излет след природата, а той събирал спомените и се опитвал да ги запомни. Мъчно ми е, че повечето приемат това като шега и не искат да ми помогнат. Появяват се и шегаджии, които твърдят, че сме правили заедно едно или друго. Даже две момичета ми написаха, че имат незаконни деца от мен, жали се Маняк.

 Искам да изградя личността си отново. Искам да зная какво съм обичал, как съм живеел, в какво съм вярвал. За това могат да ми помогнат само приятелите, обяснява индецът. Мозайката вече започнала да се нарежда, но в пъзела имало много празни места. Човекът с амнезията е оптимист, че ще се намери чрез спомените на другите за него. Той даже се срещнал с няколко бивши приятели, но не ги познал.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/c9EiKlhQj98

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *