Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мая Илиева изгоря с над 2 млн. лева от фалита на „Алма тур”

Мая Илиева

Мая Илиева

„Черната вдовица” също е сред жертвите на „Алма Тур”. Хотелиерката Мая Илиева  е имала глупостта  да се довери на рухналата агенция „Алма тур”. От своя неблагоразумен бизнес ход Мая Илиева е изгубила над 2 млн. лева. Сезонът за Мая иначе е бил доста успешен тъй като хотелите й са били пълни, но дългът на скандалната туристическа агенция към нея обезсмисля този факт. Всички обекти на вдовицата са на загуба „ Гладиола”, „Гладиола стар”, „Акация” както и любимият й подарък от покойния й мъж хотел „Дюн”.

Любимият на Мая Илиева хотел "Дюн ", разположен в " Слънчев бряг"

Любимият на Мая Илиева хотел "Дюн ", разположен в " Слънчев бряг"

Първите три хотела на Мая са разположени в иначе тузарския курорт Златни пясъци, а се ръководят  през една от фирмите й „Съни сенд”. Въпросните обекти са заработили успешно едва през миналата година и сега Мая  е смятала да удвои печалбата си, но сметките й се оказали криви. През летния сезон  обектите на „черната вдовица” са били пълни предимно с туристи от Англия и Русия, които са имали договори с „Алма Тур”. Оправната кандидат булка на Шванца обаче е решена да възстанови загубите си по всякакъв начин и не се интересувала от псевдо фалита на туристическата агенция, твърдят запознати.

Макар и да не се самоизтъква излишно вдовицата на Георги Илиев, съумя да запази туристическия му бизнес и дори да го развие. Всъщност Мая Илиева се оказа и едноличен собственик на всички обекти на „ Ваи Холдинг” тъй като съдружникът на мъжа й Николай Цветин, се отказа  от бизнеса след смъртта му.

Според хора от бранша Мая обаче още не знае, какво я очаква, тъй като „Алма тур” нямало да бъде единственото фалирало дружество, а  още десетки други. Тепърва „черната вдовица” щяла да преценява щетите от неблагоразумните си контракти със съмнителни туристически дружества за покупка на екскурзии или чартърни полети.

Въпреки че всички фалирали дружества се водят в процедура на несъстоятелност, този факт все още не е вписан в търговските регистри и  на Мая  Илиева   ще й  се  наложи наистина да докаже бизнес нюха си, ако иска да запази състоянието и наследените имоти от  мъжа си, непокътнати.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *