Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Масово циганско меле в пловдивска джамия

Джамия

Масов бой пред джамията в Пловдив

Масов бой е станал в пловдивска джамия. Причината за събирането на голямата тълпа е празнична молитва за мюсюлманският Рамазан байрам. На събитието в джамията „Джумая джами“ са присъствали около 5000 души.

Незнайно защо около 1000 човека започнали да се млатят яко. Всеки налагал когото хване и като по чудо няма жертви. Когато останалите присъстващи се опитали да избягат е настанал истински хаос и много от хората са изпотъпкани. Има ранени, но повечето са с дребни травми, като насинено око или някой счупен зъб. Някой от хората пред джамията са усетили странно напрежение и не са влезнали за молитвата, като след това са чули викове от вътре. Дори имамът се е паникьосал и е започнал своята служба в 6:45, а не в 7:20 както е по традиция.

Все още не е ясна причината за мелето, но турски бизнесмени били много разочаровани от грозната гледка и се заканват да сигнализират Главното мюфтийство. Според тях това не е частен случай, като ромите и друг път са показвали рогата си и е имало подобни сблъсъци. Полицията на свой ред отрича да е имало безредици, защото след получения сигнал и последвалата проверка, инциденти нямало, но причината е, че мелето е било приключило.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *