Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Масово пенсионери се изхранват от посевите си с канабис

Канабисът дава хляб на доста възрастни хора от района на Петрич и Сандански

Канабисът дава хляб на доста възрастни хора от района на Петрич и Сандански

Старите хора в района на Петрич и Сандански масово се препитават с оглеждане на канабис. До 2000 лева печелят пенсионерите от наркотичното растение. Въпреки че понякога ги изненадва полицията, вместо да се стреснат, се увеличава броят на производителите с всяка изминала година.

 

За местните отглеждането на индийския коноп се е превърнало в единственото средство за оцеляване. Растението се гледа лесно, защото не е претенциозно, а добрата печалба е гарантирана. Хората не се боят от полицията, нито че могат да ги осъдят. Не се чувстват виновни. За тях най- важното е да си изкарат прехраната.

Момчетата, които наемат възрастни наркоплантатори, не се доверяват току- така на всеки.

Рекордът за 2011 е тон и половина ожънат канабис

Рекордът за 2011 е тон и половина ожънат канабис

 Внимателно си подбират старците – да са неграмотни, бедни и без никаква подкрепа. Само на такива хора доверяват отглеждането на конопа. А те са доста в затънтените села край гръцката граница.

Наскоро беше заловена 65- годишна баба, от чиято нива ожънаха 1 т и половина канабис. Това се оказа най- голямата конопена плантация, разкрита през годината. Бабата обаче прие спокойно случващото си. Възрастната женица обяснила на полицаите, че събира пари за операция и няма друг избор.

Досега има само един осъден наркоплантатор. Отец Кирил Палудов излежава 4- годишна присъда заради отглеждане на канабис. Попът бил хващан осем пъти от ченгетата и накрая получил ефективно наказание.

Почти всеки ден полицаите жънат по някоя нива с канабис край Петрич или Сандански. Но старчетата наркопроизводители започват да нахитряват. По- съобразителните сеят стръковете канабис в нива с друга култура, например сред посевите с царевица. Хем не бие на очи, хем ще имат оправдание, че някой случайно ги е хвърлил.

В района на Петрич канабисът е култура №1. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *