Масова психоза сред родилките след смъртните случаи – отказват лечение

1

Наплив от родилки към най- известните АГ- болници в страната, отчитат лекарите. Бременните от малките градове са много изплашени и предпочитат да потърсят помощ в областните центрове. Вече има и няколко случая, при които родилки са отказвали лечение от страх да не умрат.

Големите АГ- болници не могат вече да насмогнат на потока от родилки. Въпреки че две от най- известните в страната „Шейново” и АГ „Света София” влязоха в черната хроника с поредицата смъртни случаи при раждане, хората от малките населени места предпочитат да отидат там. В повечето случаи даже провинциални малки болници предпочитат да изпратят пациентите си по областните градове, за да се застраховат от лекарска грешка.

„Пълен хаос!”, тюхкат се лекарите. Заради медийната атака, проведена най- вече от телевизиите, пациентки отказват да се

Родилки пътуват през цялата страна, за да дадат живот в София или Пловдив

лекуват. Започва да става масово „заболяване” липсата на доверие към медиците. По този начин пациенти сами се обричат на смърт, но нищо не може да се направи, щом отказват да се лекуват, коментират здравните служители.

До преди четирите смъртни случая на родилки през последния месец, от началото на годината е имало само два. През 2010 по същото време, смъртните случаи по време на раждане също са били общо шест, така че не случва нещо извънредно. Въпреки това представянето от някои телевизии на АГ- болници като касапници, е оказало влияние върху пациентите, споделят медици. Освен че за бременната жена не е полезно да се стресира, отрицателното влияние се прехвърля и върху плода. Екипът също се изнервя и започва да действа прекалено предпазливо, което не винаги е добре.

Още шокиращи истории с родилки. Как три бременни бяха осъдени за паднал асансьор. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *