Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Масова далавера с грамажите на колбасите

търговците масово удрят в грамажа

Нова врътка вкараха в употреба търговците, за да лъжат допълнително клиентите. Масово търговците мамят потребителите с грамажа на продуктите, които предлагат, установи проверка на skandalno.net. Големите търговски вериги масово са заложили на шашмата, позната от време оно разфасовките на кашкавала, сирената и колбасите са с измамно по –  голям грамаж на етикета, за да се облажат търговците със завишената цена  за сметка на малкото количество, с което ще се сдобие потребителя.

Друг продуктивен трик в магазините е клиентът да се сблъсква съвсем умишлено с цената на даден продукт изчислена ту на 100,  ту на 500,  ту на 800 грама, за да бъде заблуден за действителната стойност на стоката, която желае да закупи.

Търговците редовно спекулират и с цените на биопродуктите

Естествено грамажа на кашкавала или дадения колбас е написан с възможно най – дребният шрифт и  е трудно откриваем, за да няма нерви за сложни изчисления в бързината клиента и да бъде умело прецакан от хитроумния търговец. Друга много тачена от търговските вериги в момента шашма е с биопродуктите, които по принцип са много скъпи и затова не се купуват толкова много,  но тарикатите и на този проблем са намерили решение. Масово в големите търговски вериги цената на даден биопродукт е поставена така, че да създава впечатление, че  е за килограм, а всъщност е за бройка и едва на касата клиента разбира, че дължи солидна сума за един биопродукт. От Комисията за защита на потребителите заявяват, че са наясно с търговските шашми, но те не са незаконни и именно затова съветват всички потребители да си отварят очите на 4, когато пазаруват и да обръщат най – вече внимание дали дадената цена е за бройка,  или килограм.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Масова далавера с грамажите на колбасите

  1. Надя Отговор

    18.03.2012 в 12:20

    Сефте…

  2. simpatqgata Отговор

    18.03.2012 в 18:13

    Добре де няма ли някаква комисия за защита на потребителите? Какво става от няколко години държавата тотално не съществува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *