Мъртвец е собственик на офшорките на „Атака“

0

ataka3Вуйчото на Капка Сидерова и починал мъж се водят по документи собственици на офшорките на Сейшелските острови, които си прехвърляли заеми, чиито поръчители ставали депутатите от „Атака”. Волен Сидеров принуждавал съпартийците си да подписват документи за лоялност, но всъщност ставали гаранти на кредит на стойност 150 000 евро.

Тримата депутати, които напуснаха „Атака” , са се заели със собствено разследване на случая около офшорките на Волен Сидеров.

Христо Христов, който е покойник от година насам, се оказал собственик на две офшорки

Отцепците от "Атака"
Отцепците от "Атака"

на Сейшелите. Възрастният човек бил ревностен симпатизант на „Атака” и най- вече на лидера на партията. Друг пенсионер, на име Камен Петров, пък притежава останалите три офшорки. 66- годишният господин е охрана в централата на „Атака” в София и вуйчо на Капка Сидерова.

След като подписали мнимите декларации за лоялност към партия „Атака”, документите били прибрани от Волен Сидеров, който им казал, че нямат никаква юридическа стойност. Лидерът на националистите им обещал да им даде копие, но това така и не се случило.

Валентин Николов, който в последствие става част от отбора на отцепниците, решил да издири документа при нотариуса, пред когото го разписал. Депутатът с ужас прочел, че е станал поръчител на заем от 150 000 евро, както и че носи наказателна отговорност, ако длъжникът спре да го изплаща.

Проверка показа, че петте офшорки действително съществуват. Името на Волен Сидеров, разбира се, никъде не фигурира. Все още обаче липсва яснота по каква схема са се прехвърляли пари между фирмите на Сейшелите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *