Мърлячи в бели престилки погубиха 2-годишно дете във Варна! Ще си получат ли заслуженото?- с видео

3

lekar-deteДвегодишно момченце от Варна издъхна в адски мъки заради медици- мърлячи от варненската болница „Света марина”. Родителите на малкия Даниел Донев направили всичко възможно да спасят чедото си. И естествено потърсили помощта на лекарите. Те обаче очевидно са от онези медицински служители, които с неприкривана досада, с която всички сме се сблъсквали, си гледат задълженията. И не се трогват дори, когато става дума за страданията на малко дете.

Най-напред го преглежда докторът Мехмед Алиев, който не намира нищо обезпокояващо. И ги препраща в друга болница, нищо че в неговата има достатъчно свободни легла – защо да се уморяват, като могат да сюрнат случая на друг? През нощта на 20 април обаче става страшно. Макар и lineiki9отпратени веднъж родителите из нямат избор и пак се връщат в същата болница. Започват серии от безкрайни консултации. Белите престилки, положили Хипократовата клетва, най-безсрамно пращат родителите посред нощ да купуват лекарство, с което, оказва се, болницата разполага. През това време част от преплетеното черво на момченцето умира. Даниел е опериран, но в крайна сметка умира от отравяне на кръвта…

Каква тъжна история, нали? Едно дете си отиде ей така, за този дето духа. Каква тъжна гледка въобще е българското здравеопазване! Хората, които си плащат редовно осигуровките, са принудени да плащат допълнително двойно и тройно и на държавни, и на частни клиники, защо иначе могат спокойно да се преселят в отвъдното с не кой знае какви здравословни проблеми.

mom4ence3Сега седем доктори и медицински сестри от варненската болница са понижени в длъжност. В България досега случаите на осъдени медици са екзотична рядкост. Защото вещите лица са също медици, и по чисто колегиални, а нерядко и – комерсиални мотиви , извъртат нещата винаги в полза на медиците. Да сте чули на някой да му е отнета лекарската практика макар и временно? Както при пияните шофьори например – да не карат кола поне една година? И шофирането в почерпено състояние си е опасно. Обаче мърлящината при медиците е още по-опасна. Време е вече нещо истинско да се случи и в разкапаното българско здравеопазване! Skandalno.net
ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

 1. Потръпвам при мисълта, че може да се наложи да очаквам животоспасяващи дейности от лекарите които останаха в България. Тези, които си мислеха ,че стават за нещо, отдавна заминаха в чужбина. Там 70% от тях стигнаха максимално ниво на компетентност- “Болногледачи, масажисти, дежурни санитари в санаториуми и старчески домове” и др. Едни от най-уважаваните ни ортопеди сега работят като рехабилитатори в западно-европейски държави. 90% от Останалото в България е АБСОЛЮТЕН БОКЛУК. Некадърни, неграмотни, мързеливи, но с Лайняно самочувствие за величавост. На всичкото отгоре искат и увеличение на заплатите си. Цинизъм!!! Да плащам данъци за издръжка на тези които не стават за това за което са назначени. Господа управляващи, увеличението на лекарските заплати трябваше да стане преди емиграцията на що-годе “читавата част” от медицинската гилдия. Ако сега се увеличат, и без това незаслужените заплати на некадърните “лекари”, е равносилно на намаляване на присъдите за убийство. Било то предумишлено или не предумишлено.
  Уважаеми Управляващи,
  Не вярвайте на заплахите, че лекарите ни щели да емигрират.
  Те ЛЕКАРИТЕ отдавна са емигрирали. Боклукът , който остана, може да отиде да работи като миячи на чинии, разносвачи на пици или нещо подобно, но там конкуренцията от кадърни среднисти е огромна и те просто нямат шанс. Затова, направете така,че заплатите на инженери, учители, средни изпълнителски кадри да се увеличат. Това ще ги задържи в България и те няма да са конкуренти на некадърната пасмина от български медици в чужбина. Последните ще хукнат на запад и по този начин ще намалим броя на потенциалните престъпници в България. Европейският съюз ще оцени успехът ни в борбата с престъпността. Ще отпусне субсидии с които да привлечем кадърни медицински кадри от “Третия свят” и постепенно нещата ще си дойдат на местата. Ще имаме достатъчно строители, инженери,техници, учители и едновременно с това ще започне възраждането на Българското лечение и здравеопазване.
  Г-н министър Дянков,
  Ако правилно сте ме разбрали, в настоящият момент най важното е да се замразят заплатите на медицинския персонал и да се увеличат заплатите на всички останали категории работници. Не се плашете от заплахите за стачки в здравните заведения. “Стачка в Българското здравеопазване може да доведе само до намаляване на смъртността в България”
  Защото сега 70% от пациентите оцеляват въпреки усилията на лекарите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *