Марк Зукърбърг отговорен за спада в акциите на Facebook

1
Марк Зукърбърг
Марк Зукърбърг трябва да се оттегли от Фейсбук

Само няколко месеца след като акциите на Facebook излезнаха на борсата, цената им  вече е наполовина по-ниска. Една от водещите социални мрежи пусна на рекордно високи цени акциите си, но сега са изправени пред провал.

Много анализатори и специалисти вярват, че проблема е в младият Марк Зукърбърг. Той е президент на компанията, която стои зад популярния Facebook, но точно там е проблема. Марк не се отнася отговорно към своите лидерски задължения, което е причината инвеститорите да се оттеглят от компанията му. Дори когато от социалната мрежа пуснаха своите акции на пазара, по-големите инвеститори предпочетоха да се отърват от активите си, защото компанията потъва.

 Борда на директорите е на мнение, че Зукърбърг трябва да се оттегли и да остави отговорният пост на някой опитен и продуктивен мениджър, а той да остане само във фирмата само като творческа сила. Ако не се привлекат свежи пари, компанията ще почне да умира, а ако Марк остане начело, това е неизбежно. Много от бизнес партньорите му смятат, че спортното облекло е признак за безотговорност, а това е първото впечатление от бизнес-срещите. Първото правило е да се спазва корпоративният етикет, а дрес-кода е началото на всяка успешна сделка. Дори Стив Джобс е носел костюми в началото на своята кариера, въпреки, че и той е обичал да носи спортни дрехи.

Ако все още не сте си купили акции от Facebook, може би е време да го направите, защото най-логичното решение е смяна на президента, а от там се очаква и скок в цената на акциите. Въпрос на време е Марк Зукърбърг да се оттегли, защото това изглежда вече неизбежно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *