Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мария Сапунджиева и Деян Донков на нощно къпане в Созопол

Деян Донков, Мария Сапунджиева и други известни имена ще учат 200 млади души на театрално майсторство в Созопол през юли. Там за трети път ще стартира морски форум по сценично изкуство.

В своеаборната академия се записват много студени, кандидати за артисти, самодейци или просто любители. На нея ролята на консултанти играят и преподаватели от НАТФИЗ. Инициатори на академията са Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство, които имат алтернативен поглед от наложения стереотип на българската сцена.

Сред присъстващите има и задължителният брой аутсайдери, които винаги се чувстват отритнати от обществото и търсят някакъв заместител. Всъщност лятната академия е добър повод за една седмица на морето. Преподавателите отсядат в луксозни хотели, а учениците им се тъпчат по скъпите созополски квартири, но всички заедно плажуват, а заниманията се провеждат в свободно от гмуркане в морето време. Инициативата е и прекрасен повод за нови запознанства, нови тръпки и любови, или просто да едно лятно приключение. „Академиците“ лудеят до зори в дискотеките, а като прояснят глави разсъждават върху театралното изкуство. Някои от тях взимат насериозно задачата си и участват в малки скечове, ако се намери кой да ги гледа. Задължително в програмата е и разглеждането на сухото дърво, край което беше сниман скандалния за времето си филм „Голямото нощно къпане“.

Мария Сапунджиева – от мама Божка до драматични роли. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *