Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мария Капон: Откъде Плевнелиев е взел 700 000 евро кеш за вилата си в Гърция

Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев  e наложително да обясни как е успял да  плати 700 000 евро кеш за вилата  си в Гърция. Настояваме пред всички да обясни  дали е участвал в плащането като физическо, или юридическо лице. Защото това е много важна подробност. Също така е важно по кой начин е набавил парите – изнесъл ги е от българска банка и се е разплащал на ръка, като ги е изнесъл през границата, или ги е изтеглил от гръцка банка – това заяви Мария Капон, лидер на ЕНП.

Мисля, че обикновеният българин няма да разбере моето искане, но то е страшно важно за това как действа г-н Плевнелиев, каза г-жа Капон. Ако той си работеше като предприемач, този въпрос никой нямаше да му зададе. Плевнелиев ОрешарскиНо той е бил три години министър и още две президент.  Точно там е уловката – мамил ли е държавата, данъкоплатците и колегите си, като е действал в техен ущърб, или е направил сделката прозрачно.

Самият президент нееднократно призовава за прозрачност в политиката. Сега аз го подканям към тази прозрачност. Защото не може едни да са прозрачни и да им правят проверки непрекъснато, а други да тънат в мъгла и действията им да са загадка не само за народа, а и за специалистите, които разбират от такива сделки.   Нека бъде така добър и смел и да обясни действията си, каза Капон и заложи на президента най-големият капан, в който той може да падне, ако отговори на въпроса й.

Припомняме, че докато беше министър на Регионалното развитите, Плевнелиев декларира, че фирмата му  е спряна и не извършва никаква дейност. В данъчната си декралация той написа, че притежава 2 милиона евро кеш и в имоти. Малко по-късно той си купи вила за 700 хиляди евро, но в следващата декларация пак написа, че притежава същите суми в кеш. Тогава изникна въпросът откъде са дошли парите за вилата в Гърция, но бързо беше потулен от услужливите медии.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Мария Капон: Откъде Плевнелиев е взел 700 000 евро кеш за вилата си в Гърция

  1. Ивет Отговор

    16.10.2013 в 8:59

    Парите за вилата не са платени в брой, а в плик!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *